Încep lucrările de modernizare în zona Potcoava de Aur - Trei Star

Încep lucrările de modernizare în zona Potcoava de Aur - Trei Star
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Zona cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star a fost predată de Primăria municipiului Galați asocierii Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL, care, după organizarea de şantier, va începe lucrările de modernizare. Conform administraţiei locale, durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Modernizarea centrului municipiului Galați, care a cuprins până acum zonele "Spicu-Romarta", "Potcoava de Aur", "Piața Regală", strada Domnească, Parcul "Mihai Eminescu" și Pasajul "Dunărea", se va extinde până la Trei Star. Este vorba despre amenajarea zonei cuprinse între strada Roșiori și Potcoava de Aur, de-a lungul străzii Brăilei, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor fiind încheiat un contract în valoare de 10.557.534,30 lei fără TVA cu asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL.

Proiectul vizează modernizarea și reabilitarea zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane: "amenajarea spațiilor verzi existente care prin reconfigurare își vor mări suprafața și dotarea acestora cu sisteme de irigații automatizate; plantări de arbori; înlocuirea mobilierului urban; reabilitarea rețelelor electrice și a iluminatului public funcțional și arhitectural; realizarea unei fântâni arteziene moderne pe amplasamentul celei vechi, inclusiv a instalațiilor și a echipamentelor hidraulice; realizarea infrastructurii pentru coborârea în subteran a sistemului de curenți slabi. Aleile vor fi pavate cu dale din granit, vor avea spoturi de lumini și se va amenaja și o pistă pentru bicicliști. Amenajarea peisagistică urbană și arhitecturală va fi în concordanță cu amenajarea din zona Potcoava de Aur", transmite Primăria Galaţi.

Instituţia reaminteşte că pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor a primit, în 2019, premiul de "Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice", în cadrul "Galei AMR", eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

Citit 4948 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.