Noul câştigător „Chefi la cuţite”, desemnat în noaptea de Ajun

Noul câştigător „Chefi la cuţite”, desemnat în noaptea de Ajun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luca Francesco Zvaleni, un tânăr talentat în vârstă de 26 de ani, este marele câștigător al sezonului 16 „Chefi la cuțite”, de la Antena 1. Luca a fost „cuţitul de aur” al lui chef Richard Abou Zaki, dar, încă de la degustările pe nevăzute, a marcat o premieră în concurs: i s-au oferit trei cuţite de aur, din care a trebuit să aleagă! Chef Alexandru Sautner, chef Ștefan Popescu și chef Richard Abou Zaki şi l-au dorit în echipele lor. Chef Orlando Zaharia a mărturisit că, dacă ar mai fi avut un cuțit de aur, i l-ar fi oferit și el tot lui Luca.

De-a lungul competiţiei, a demonstrat că talentul autentic, susținut de curaj și dedicare totală, conduce inevitabil spre succes. Şi a avut un parcurs admirabil, care i-a adus, la final, trofeul „Chefi la cuțite” cu premiul de 30.000 de euro.

Finala „Chefi la cuțite” – sezonul 16 s-a desfăşurat în seara de 24 decembrie 2025. A marcat, de asemenea, o premieră! Pentru că fiecare dintre chefi a avut propria echipă, au fost desemnaţi patru finalişti: Luca Zvaleni, Bogdan Panaite, Alexandru Helju și Ștefana Mercori. Fiecare dintre aceştia şi-a format propria echipă, din câte trei foşti concurenţi, şi a luptat, cu preparate de top, pentru marele premiu.

Cine este Luca Zvaleni

Potrivit Antena 1, Luca s-a născut la Roma, având părinți români originari din Satu Mare. Crescut în Italia, pasiunea sa pentru gastronomie l-a purtat către Franța, unde a ales să-și construiască o carieră în fine dining. „Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost la 12-13 ani. Bucătăria e un act de iubire”, a declarat Luca în fața juraților.

La doar 16 ani, Luca a intrat într-un restaurant cu stea Michelin, un vis pentru orice tânăr pasionat de gastronomie. A studiat la o școală publică cu profil gastronomic în Italia, iar apoi a lucrat în restaurante de top din Franța.

În prezent, locuiește în Monaco și activează într-un restaurant cu 3 stele Michelin, ocupând poziția de chef de secție (chef de partie).

Citit 239 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Decembrie 2025 23:58

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro