Noile abonamente Transurb vor fi puse în vânzare astăzi

Noile abonamente Transurb vor fi puse în vânzare astăzi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălățenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și au abonamente ce expiră în perioada imediat următoare își pot reîncărca, anticipat, noile tipuri de abonamente la cabinele Transurb, începând cu data de 29 martie 2021, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Noile abonamente, care vor intra în vigoare de la 1 aprilie, nu mai sunt în funcţie de trasee, ci de numărul de călătorii şi de valabilitatea acestora.

Primăria Galați a demarat o amplă campanie de informare privind noul sistem de tarifare și de abonamente de transport, sistem care va intra în vigoare de la 1 aprilie 2021.

După cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", noile abonamente vor fi: PLUS NOMINAL - cu număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (netransmisibil) ce poate fi încărcat doar pe card nominal, respectiv BASIC - cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (transmisibil, dar în condițiile încărcării pe un card nenominal).

Iată şi tarifele pentru un abonamentul PLUS NOMINAL: număr nelimitat de călătorii valabile o lună - 90 de lei, trei luni - 260 de lei, şase luni - 500 de lei.

Variantele de abonament BASIC sunt următoare: cu 25 de călătorii valabile o lună la tariful de 45 lei, cu 45 de călătorii valabile o lună la 55 de lei, cu 60 de călătorii valabile două luni pentru 95 de lei, cu 135 de călătorii valabile trei luni în valoare de 155 lei şi cu 270 de călătorii valabile şase luni pentru care tariful este de 300 de lei.

Conform Primăriei, un abonament BASIC încărcat pe un card nominal este permis, dar își pierde caracterul de transmisibilitate, putând fi utilizat doar de titularul cardului. Important este că toate abonamentele includ card, ce are și facilitate de portofel electronic reîncărcabil. Tocmai de aceea va exista şi opţiunea unui extraportofel electronic - zece călătorii valabile trei luni la preţul de 19 lei.

Ce se întâmplă cu actualele abonamente

"Abonamentele emise anterior, cu termen de valabilitate ce trece de data de 1 aprilie vor fi în mod automat transformate în abonament "PLUS NOMINAL 1" (călătorii cu durata de 60 de minute, nelimitate, timp de o lună). Abonamentele își păstrează termenul de valabilitate inițial (până la data de expirare)", precizează Primăria.

Pentru evitarea aglomerației, municipalitatea recomandă ca persoanele interesate să se prezinte în apropierea termenului de expirare a actualelor abonamente.

În aceste zile sunt distribuite materiale informative în cutiile poștale, la cabinele Transurb, dar și direct către cetățeni în stații. Afișe informative sunt și în mijloacele de transport. De asemenea, campania se derulează și în mediul online, pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galați.

Citit 5227 ori Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.