Litigiul privind drumul expres Brăila-Galaţi s-ar putea stinge. Firma Astaldi a renunţat la plângere

Litigiul privind drumul expres Brăila-Galaţi s-ar putea stinge. Firma Astaldi a renunţat la plângere
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Procesul prin care Astaldi SpA a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, atribuirea contractului pentru proiectarea şi construirea drumului expres Brăila-Galaţi s-ar putea stinge în curând. Şi asta deoarece, potrivit datelor publice pe portalul instanţelor, pe 7 aprilie, magistraţii au luat act de renunţarea la judecata plângerii. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, în zece zile de la comunicare.

După ce a răzbit prin hăţişul licitaţiilor suspendate şi repuse în derulare, drumul expres Brăila-Galaţi ar putea avea, în sfârşit, proiectant şi constructor, nu doar un ofertant desemnat câştigător de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", în septembrie 2020, CNAIR a desemnat asocierea SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL (firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu) drept câştigătoarea contractului pentru drumul expres cu o ofertă de 371.416.131 de lei fără TVA.

Numai că Astaldi SpA - liderul asocierii asocierii Astaldi SPA - Tancrad SRL, care a fost printre cei cinci ofertanţi participanţi la licitaţie - a depus o contestaţie, pe care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins-o. Astaldi SpA a formulat apoi o plângere la Curtea de Apel Bucureşti. Conform datelor de pe portalul instanţelor, au fost formulate cereri de recuzare, dar şi cereri de abţinere din partea unor judecători, cele din urmă fiind admise. Conform ultimelor date, pe 7 aprilie, instanţa a luat act de renunţarea la judecata plângerii. Hotărârea a fost pronunţată în şedinţă publică şi are drept de recurs în zece zile de la comunicare.

Stingerea litigiului va permite CNAIR să semneze, în sfârşit, contractul pentru drumul expres Brăila-Galaţi.

Citit 5312 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.