Lucrări reluate la construcţia abandonată de pe strada Saturn
Foto: Marian Calestru

Lucrări reluate la construcţia abandonată de pe strada Saturn
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Scheletul cu patru etaje de pe strada Saturn este o pată urâtă de prea mulţi ani! Nici nu se finalizează, nici nu se demolează! Proprietarul acelei construcţii ori a decedat, ori e în puşcărie, ori nu e gălăţean ca să-i pese de aspectul cartierului Ţiglina I", ne reclama o gălăţeancă, la ultima noastră vizită în acest cartier.

La finele săptămânii trecute, am descoperit că s-a schimbat ceva în peisajul dezolant al construcţiei începute prin 2006 şi abandonate. Am solicitat Biroului de presă al Primăriei informaţii şi iată ce am aflat: "În data de 6 aprilie 2021, s-a emis o autorizație de construire ce vizează imobilul din strada Saturn nr. 1D. Autorizația presupune continuarea lucrărilor pentru construire complex comercial. Termenul de valabilitate a autorizației este de 12 luni, dar poate fi prelungit pe întreaga durată de execuție a lucrărilor, de 24 luni".

Reamintim că, în toamna anului 2015, vânzarea terenului de sub complexul comercial rămas neterminat în Ţiglina I, dorit de fiica politicianului Eugen Durbacă, a stârnit controverse în Consiliul Local. Pentru cumpărarea terenului cu suprafaţa de 408,10 mp, situat pe strada Saturn nr. 1D fusese stabilit preţul de 164 euro/mp, fără TVA. Vânzarea, de pe urma căreia Primăria ar fi încasat, în total, 66.930 euro fără TVA, a fost respinsă la vot.

Citit 6419 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 01:55

4 comentarii

 • postat de imre
  Miercuri, 21 Aprilie 2021 08:46
  89.120.48.***
  Acea cladire, ilegal construita, trebuie demolata si trotuatuarul pe care s-a construit trebuie redat circulatiei. Dar nenea Durbaca nu doarme!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Terente
  Marți, 20 Aprilie 2021 14:12
  81.12.149.***
  Până la urmă cine este proprietarul acestei clădiri şi al terenului şi ce se vrea a face în această clădire, că de spaţii comerciale e plin oraşul. Sunt multe neclarităţi..
  Nu cumva va deveni clădire de birouri?
  Vrem detalii despre PUZ-ul sau PUD-ul acestei zone!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Marți, 20 Aprilie 2021 12:18
  95.76.3.***
  Parca era vorba de la inceput ca acea constructie initial a fost ridicata fara a avea autorizatie de constructie, nefiind incadrata in PUZ-ul zonei,proprietarul principal fiind persoana amintita care este data la fund, si, ca, oricum trebuia demolata, dat fiind si extiderea peste trotuar, ilegala, neincadrandu-se in normele privind spatiul pietonal!

  Interesant, dupa ce ca din 2006 s-a tergiversat luarea masurilor de demolare si sanctionarea celor vinovati, acum pentru aceleasi neconformitati, i se atribuie autorizatie de constructie, ceea ce este clar, ceva putred exista in Primarie!

  Si sigur galatenii vor avea surpriza sa vada ca de fapt proprietarul, proprietarii, ca am inteles sunt mai multi intro grupare mafiota gestionata chiar intre zidurile Primariei, sunt aceeasi, de la inceput, acopriti si protejati de chiar cei care ar fi trebuit sa aplice legea in frunte cu arhitectul sef al Primariei!

  Intrebare: daca cel ce a construit incalcand legea, era un cetatean simplu, s-ar fi bucurat de aceeasi protectie de a nu fi executat legal?

  Si despre ce vorbim?!!

  Ne mai intrebam de ce Galatiul a ramas aproape gol de cetateni de valoare, plecand unde au gasit administratii de orase, fara grupari mafiote in administratie???!!!!
  4
  59
  Raportează
 • postat de Oana Terescenco
  Marți, 20 Aprilie 2021 11:37
  89.137.136.***
  Acea cladire e construita astfel incat sa ocupe tota trotuarul. Nu stiu cum a primit aprobare mizeria aia, dar daca vrei sa mergi pe tronsonul din fata cinematografului Tiglina esti obligat sa circuli pe carosabil ca sa o ocolesti. Bataie de joc si mafie strigatoare la cer - golanie pesedista!
  6
  62
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.