Amendamentele liberalilor nu trec de votul din CJ

Amendamentele liberalilor nu trec de votul din CJ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conferința de presă a consilierilor județeni Georgia Mocanu (purtător de cuvânt al PNL), Radu Oprea și Valentin Radu de vineri, 14 mai, a avut darul de a ne întoarce în timp cu aproape o lună. Mai exact, cei trei liberali au făcut referire la o serie de amendamente depuse înainte de ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) din luna aprilie, cu precădere referitoare la bugetul instituției. Pe lista prezentată reprezentanților mass-media figurează un număr de 19 solicitări de alocări de fonduri, ce însumează în jur de 93 milioane de lei. Dintre acestea, am remarcat dorința de alocare a 15,5 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 251B între Blânzi și Cotoroaia, 13,8 milioane de lei pentru DJ 252I între Nicorești și Buciumeni sau 12,6 milioane de lei pentru DJ 240 și DJ 240A, în zona localităților Tălpigi și Cârlomănești. De asemenea, liberalii au avut și au în vedere înființarea unui laborator de analize atașat Secției exterioare de bolnavi cronici a Spitalului Județean, din comuna Ivești, dar și un studiu de prefezabilitate pentru realizarea unei variante ocolitoare a aglomerării rurale Tudor Vladimirescu - Liești - Ivești - Barcea - Umbrărești - Drăgănești - Tecuci - Matca, practic un alt drum județean. Inutil să adăugăm că niciuna dintre acestea nu a trecut la vot. În plus, s-a făcut referire și la propunerile ce se doreau a fi introduse în Strategia de dezvoltare a județului Galați pentru perioada 2021-2028, aspect evidențiat în detaliu de către cotidianul nostru, la acea dată. În viitor, ar fi de dorit să avem măcar știri din prezent, nu de alta dar CJ pregătește ședința ordinară din luna mai, primele proiecte de hotărâri fiind publicate deja pe site-ul instituției.

Citit 1629 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 14:15

3 comentarii

 • postat de ms
  Miercuri, 19 Mai 2021 08:43
  5.2.209.***
  D-na consilier nu ne spune nimic despre constructuirea acelui spital de ingrijiri paliative pentru care sustinea ca candidat .
  Doresc sa aud ce demersuri face in acest sens, ar fi de dorit sa ne tina la curent daca a intreprins ceva in acest sens, unde s-a impotmolit, cine nu o lasa.
  1
  0
  Raportează
 • postat de autentic
  Marți, 18 Mai 2021 14:52
  84.243.108.***
  nici nu vor trece cata vreme exista un joc de-a soarecele si pisica intre cele doua tabere politice la nivel local. Pentru a-ti putea trece amendamentele trebuie sa stapanesti arta negocierii, sa stii cand sa ceri si cand sa lasi de la tine, mai cu seama cand esti minoritar pe plan local, atat in CJ cat si in CL-ul municipiului Galati. Daca vei fi tot timpul cu tunurile pe majoritate, acestia te vor ignora, aratandu-ti ca poate si fara tine. "Tinereţea pote fi matură de fiecare dată când se vrea acest lucru. Maturitatea reprezintă un elogiu adus tinereţii."
  1
  1
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Luni, 17 Mai 2021 16:22
  93.122.248.***
  La Beresti este primar PNL din septembrie 2020 si nu se vede schimbare in bine . De ce nu spuneti si de drumul judetean DJ 242 B Beresti - Plesa unde asfaltul este cu gropi si denivelari (plombele nu tin tot anul) iar pamantul ocupa asfaltul pe unele locuri datorita ploilor . Domnilor de la PNL de ce nu faceti amedamente si pentru asfaltarea DJ 242 B (Plesa de la Troita intersectia cu DJ 242 C - pana la limita cu judetul Vaslui ) este drum de pietris cu foarte multe si mari gropi si am ajuns sa ocolim gropile pe camp ca sa nu ne rupem masinile . Faceti amendamente in CJG la domnul Costel Fotea (PSD) si aici sunt cetateni platitori de taxe si impozite .
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.