Pentru evitarea drumurilor şi cozilor la ghişeu. Platformă electronică digitală pentru Direcția de Impozite

Pentru evitarea drumurilor şi cozilor la ghişeu. Platformă electronică digitală pentru Direcția de Impozite
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că gălățenii pot utiliza platforma electronică https://e-digital.primariagalati.ro/ în relația cu Direcția de Impozite, Taxe și alte Venituri. "Astfel, contribuabilii nu mai sunt nevoiți să se prezinte la ghișeu pentru a depune cereri sau declarații ori pentru a se informa asupra stadiului cererilor și a modului de soluționare a acestora", transmite administraţia locală.

Platforma online este un mijloc de comunicare securizată, prin intermediul căreia se face o primă verificare a cererilor depuse, a modului corect de completare și atașare a documentelor solicitate prin lege. Această primă verificare nu este posibilă în cazul transmiterii documentelor pe e-mail sau prin poștă.

"Pașii care trebuie urmați se regăsesc după înrolarea în acest sistem electronic. Practic, se pot depune și obține online toate tipurile de cereri/declarații fiscale, cu excepția înregistrării mijloacelor auto, respectiv radierea din evidența fiscală, întrucât procesarea acestor documente nu depinde doar de Primăria municipiului Galați. Pot fi obținute informații despre: patrimoniul înregistrat la primărie (clădiri, auto, terenuri, etc); sumele totale datorate (la zi, pentru tot anul, pentru obținerea de certificat fiscal); informații despre executare silită, dacă există. În cazul formularelor tipizate, acestea se pot descărca direct sub forma de PDF-uri inteligente, pre-completate cu datele contribuabilului. La depunerea unei cereri, contribuabilul primește automat și e-mail de confirmare a înregistrării (inclusiv număr de înregistrare) și termenul maxim de rezolvare", transmite Primăria.

Platforma online este complementară platformei ghiseul.ro, iar până acum s-au înscris peste 1.000 de contribuabili persoane juridice și persoane fizice.

Pașii privind înregistrarea și încărcarea documentelor sunt evidențiați și explicați pe platformă.

Citit 2942 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.