Primăria Galați trebuie să o găsească pe moștenitoarea lui Maricel Coman [Sesizare „Viața liberă”]

Primăria Galați trebuie să o găsească pe moștenitoarea lui Maricel Coman [Sesizare „Viața liberă”]
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Povestea casei și averii gălățeanului Maricel Coman, care ar trebui să fie moștenite de fiica naturală a acestuia, Veronica, pe care însă nimeni dintre vecinii bărbatului nu știe de unde să o ia, a aprins imaginația gălățenilor, ba, mai mult, a fost preluată și la nivel național de televiziuni, devenind o chestiune știută public de foarte multă lume. 

Este greu de știut ce a fost, o viață întreagă, în sufletul acestui tată care, din varii motive, nu și-a putut vedea copilul crescând, este și mai dificil să înțelegem cum trebuie să se fi simțit Veronica în copilărie și adolescență, când singurul sprijin de la tatăl ei a fost o pensie alimentară despre care există dovezi clare că a fost plătită. Dar ne gândim că agoniseala de-o viață a tatălui, rămasă pentru moment în custodia autorităților statului, ar putea să ajute o femeie acum adultă și familia ei, îndulcind poate durerile trecutului. Din câte am aflat, ar fi nevoie ca Primăria Galați să fie sesizată oficial despre această situație, pentru a dispune o căutare în registrul de Stare Civilă, lucru ce ar duce la identificarea fiicei lui Maricel Coman. Întrucât până în acest moment nu ştim să fi făcut cineva o asemenea sesizare, o facem noi, atât pe cale administrativă, cât și publică, în speranța că situația își va găsi rapid rezolvarea. 

Dincolo de povestea de viață ieșită din comun, dincolo de faptul că la mijloc este vorba despre o locuință, într-un oraș în care chiriile sunt mari, iar de cumpărat o casă este și mai greu, în acest caz este vorba despre o femeie care are nevoie de această reparație materială și morală pentru a merge mai departe. Mai mult, dacă ea este părinte, aşa cum reiese din informaţiile pe care le avem, s-ar putea bucura de moştenirea de la bunicul nişte nepoţi care nu l-au cunoscut şi care, cel mai probabil, nu sperau să aibă veşti despre el. 

Sperăm că Primăria Galați va trata chestiunea cu maximă seriozitate și nu va aștepta curgerea unui termen pentru a intra în posesia bunurilor. 

Ajuns în posesia municipalităţii şi închiriat pe o sumă modică, apartamentul s-ar putea dovedi o sursă de neplăceri pentru restul proprietarilor din asociaţie, fiindcă este ştiut că responsabilităţile chiriaşilor sunt diferite de ale proprietarilor, de multe ori survenind neplata utilităţilor sau alte complicaţii. Un proprietar, în cazul acesta proprietara de drept, ar fi mult mai responsabil şi, în definitiv, aceasta este varianta justă.

Citit 8925 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.