Ping-pong cu drepturile pensionarilor

Ping-pong cu drepturile pensionarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Grupele de muncă şi modul în care se aplică legislaţia privind pensiile reprezintă veşnice motive de nemulţumire ale vârstei a treia *

Una dintre anomaliile actualei legislaţii a pensiilor, în domeniul grupelor de muncă, face ca persoanele care au ieşit la pensie înainte de noiembrie 2008 să nu beneficieze de aceleaşi drepturi de care au parte cei pensionaţi după această dată.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre (FOTO), preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, a încercat să corecteze această situaţie aberantă, printr-un proiect de lege. Din păcate, iniţiativa i-a fost blocată de PDL şi nu numai.

Mesaj pentru Mircea Toader

„Proiectul meu a trecut tacit prin Senat, în comisie l-a blocat PDL cu independenţii şi cu UDMR. Probabil săptămâna viitoare sau peste două săptămâni intră în plen. Nu sunt foarte optimist, dar merg până la capăt”.

„Există o metodă nouă: proiectele de lege care nu neapărat înseamnă eforturi bugetare – niciunul din aceste proiecte nu e pentru anul în curs ci cu aplicabilitate din 2011 -  PDL le retrimite la comisie. Colegul Mircea Toader [deputatul este liderul PDL Galaţi] îmi trimite unele proiecte şi a treia oară, înapoi, la Comisie”.

„I-am rugat şi în plen: dacă nu puteţi să le susţineţi, nu vreţi, cel puţin aveţi curajul să spuneţi «Nu, nu suntem de acord!» Cu orice proiect vii, spun că o să facă un cod al protecţiei sociale. E o poveste care continuă de un an şi jumătate”, a declarat nemulţumit liberalul Victor Paul Dobre.

Citit 522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.