Locurile din parcările rezidenţiale ale Galaţiului vor fi mai ieftine

Locurile din parcările rezidenţiale ale Galaţiului vor fi mai ieftine
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Consilierii locali au discutat, ieri, Regulamentul de atribuire a locurilor în parcările de reședință din municipiul Galați, proiect care va fi votat joi, 24 iunie 2021. După cum am aflat de la dr. Anamaria Hărăbor, liderul grupului consilierilor locali PNL, una dintre principalele modificări pe care proiectul le-a suferit vizează reducerea tarifului de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință. Acesta este prevăzut în cuantum de 120 lei/an, faţă de 250 lei/an, cât era stipulat în varianta supusă dezbaterii publice. De asemenea, documentul prevede că "perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de 5 ani", nu de trei ani, cum era stipulat iniţial.

Regulamentul mai prevede că "prin perioada de utilizare a parcărilor de domiciliu/ reședință se înțelege folosirea de luni până vineri în intervalul 16,00 - 8,00 și 24h/24h sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, de către utilizatori, a unui loc de parcare în scopul parcării autovehiculelor". Cu alte cuvinte, în intervalul 8,00 - 16,00, locurile de parcare vor putea fi ocupate la liber. Un amendament în acest sens fusese formulat şi de grupul consilierilor PNL.

Vom reveni cu alte informaţii.

Citit 5237 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 01:54

9 comentarii

 • postat de dd
  Sâmbătă, 26 Iunie 2021 00:30
  89.137.230.***
  Gata! Va incepe macelul si cea mai neagra perioada din viata soferilor! Vor licita cei cu bani si vor avea loc in timp ce ceilalti care sunt galateni dar au masini pe anglia, vrancea sau cluj nu vor mai putea parca pentru ca nu vor gasi loc.
  Daca se lasa la liber toti aveau loc. Credeti voi ca din sumele stranse ca abonamente se vor face alte parcari? Nu!
  E ilegal ca sa platim locurile de parcare de la bloc , din cartiere. Deja platim impozite, platim rovinieta, platim pe casa, pe teren, vor sa ne jupoaie. Trebuie atacata la curtea constitutionala legea si la avocatul poporului. Primaria nu e proprietar ci doar administrator. Galatenii nu au cerut asa ceva. Tot ce a fos liber si gratuit a devanit cu plata pentru ca vor unii sa ma mai ia din salariile mici pe care le aveti. Va convine ce ati votat? Cine a votat legea asta trebuie sa plece din politica si din orice functie publica definitiv. Cum? Nu le mai dam votul!
  Erau si multe locuri de parcare in orasul rosu ! Vai de noi ce o sa patim cu astia!
  Va urma taxa pe aer si pe calcat iarba in parc!
  O sa ne ducem masinile in camp si asta e dar treaba asta nu a ramane asa! Cei vinovati de aceasta lege aberanta votata in consiliu vor plati un pret mare!
  Parcarile sa fie la liber si vor avea toti loc cum a fost pana acum cand nimeni nu avea nicio problema!
  Construiti parcari pentru toate masinile din oras si nu o sa fie nicio problema dar sunt unele zone unde nu se poate face asta si atunci ce fac soferii ? Unde vor parca?
  Va fi in tot orasul o goana dupa locuri de parcare. Nu mai spun de cei care vin sa isi viziteze parintii, rudele si prietenii..nu vor gasi loc sa parcheze.
  Macar sa ne lase cei de la supermarketuri sa parcam noaptea acolo si dimineata inainte de program sa le luam.
  Aici nu e vorba de bani ca sa ne intelegem! Ca poate fiecare ar da si ar vrea dar e anormal sa nu fie la liber ca sa avem toti loc. Si de ce s-ar ingramadi lumea sa dea cand ele au fost asa mereu de pe vremea lui impuscatu?!
  Realizati stimati cetateni in ce capcana ati fost atrasi?!
  Vom avea viata grea in orasul rosu si gri! Orasul e plin de oameni saraci si care abia isi cresc copiii si ei vor bani pe parcari ca sa aiba salarii de 3000 euro pe truda noastra.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Parcari libere vrem
  Miercuri, 23 Iunie 2021 23:17
  89.137.230.***
  E cea mai iresponsabila masura ce s-a luat ca sa se faca parcari cu plata si abonamente si nu inteleg de ce galatenii se duca sa plateasca sau sa liciteze ceva care era gratis si e facut din banii nostrii de la impozite. Cum sa faci o asemenea aberatie? In timp ce unii vor avea loc altii nu vor avea deloc si cand pleaca in concediu ramane neocupa in timp ce altii nu au unde parca. Cum sa ceri taxe si plata pe loc de parcare cand nu ai parcari in oras pentru macar 90% dintre autovehicule. Faceti parcari, demolati garajele.
  Doar daca parcarile sunt la liber cum erau si pana acum toti vor avea loc si vor fi multumiti.S-a plans cineva pana acum? Nu ! Deci era bine. De acum nu o sa mai fie bine pentru nimeni in acest oras. Va fi un stres si o lupta pentru a gasi un loc unde sa parchezi. E ilegal si imoral ca primaria sa ceara bani pe locurile de parcare din cartiere.
  Nu mai spun ca in toate orasele parcarea cu plata e de luni pana vineri iar la Galati e si sambata. Asa ceva rar vezi si doar in orasul rosu putem vedea. Sa va mai spun si ca in Vrancea nu mai platesc apa meteorica si ca era oricum ilegal?! De asta fug toti din Galati si nu se mai uita in urma.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Galati
  Miercuri, 23 Iunie 2021 18:04
  109.166.131.***
  Pe langa faptul ca nu se construiesc parcari de cartier supraetajate, ca asa ar fi normal, mai sunt si diversi indivizi care iti cer bani pentru parcare, zicand ca e privata. Afacere rentabila si usoara. Cine le da autorizatie acelor ciudati? Si de ce nu s-au ridicat inca toate masinile abandonate, care ocupa un loc de parcare inutil?
  0
  20
  Raportează
 • postat de Cititor VL
  Miercuri, 23 Iunie 2021 17:00
  82.76.134.***
  Presupun ca in Regulamentul de atribuire a locurilor în parcările de reședință ati prevazut si faptul ca macar 10% din locurile de parcare sa fie lasate libere, pt cei care vin in vizita sau alte scopuri intre orele 16:00 -8:00
  0
  20
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 23 Iunie 2021 14:50
  82.79.132.***
  Pe cand se vor demola garajele din Micro 20 in spatele statiei peco BKO ? Tot in aceasta locatie sunt amplasate garaje anapoda (cu spatii libere pentru EVENTUALE alte garaje). Si tot in Micro 20 in spatele blocului H3, domeniul public cuprins intre garaje si blocul H3 a fost ingradit si transformat in CURTI PRIVATE de catre unii locatari cu “initiativa” si “TRECERE” in Primaria Galati. Pentru ca altfel nu se explica cum de rezista de cel putin 25 de ani. Sau sunt vizate numai parcari cu suprafata mai mare de teren ? Vezi Tiglina 2 in zona "blocul" B2 si "zona Colegiului National Costache Negri", in Tiglina 1 zona "Colegiului National Mihail Kogalniceanu", in Micro 18 zona "Lidl", Mazepa 2 vezi zona "Stirex", etc,etc.
  In alta ordine de idei, chiar daca va fi aprobat regulamentuL si vor fi marcate locurile de parcare, va mai dura mult timp pana se va pune in aplicare pentru ca va trebui stabilita firma care se va ocupa cu deblocarea locurilor de parcare platite si ocupate samavolnic (in perioada regulamentara de folosinta a acestora), aceasta va trebui sa stabileasca un loc unde va depozita masinile ridicate, sa intocmeasca un regulament care si el va trebui aprobat si timpul va trece si totul va fi un mare FISSSSSS (cu toate ca nu mi-as dori sa se intample asa pentru ca sunt multe orase care au facut de mult acest lucru si toata lumea este multumita, toata lumea are loc sa isi parcheze masina (masinile) DAR EI AU DEMOLAT TOATE GARAJELE DINTRE BLOCURI.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Aurora
  Miercuri, 23 Iunie 2021 13:54
  81.12.149.***
  E foarte bine aşa!
  Cu toate că eu personal aş dori o mică diferenţiere măcar pentru a descuraja posesorii de maşini mari, grele şi poluante şi a încuraja pe cei cu maşini mici, mai ecologice. De ex. aş propune pentru vehiculele de 4,0-5,5* m lungime un tarif de 140 lei, iar pentru posesorii de maşini cu lungime de 2,5-4,0 m un tarif de 100 lei pe an.
  Rog o dezbarere pe această temă în C.L. care consider a fi demnă de luat în seamă.
  P.S. Am notat cu * lungimea maximă pe care ar trebui să o aibă un autovehicul ce poate parca pe aceste locuri! La fel un subiect ce trebuie clarificat în acest Regulament.
  17
  8
  Raportează
 • postat de sitizan
  Miercuri, 23 Iunie 2021 12:31
  5.13.227.***
  adica....licitatia va incepe de la 120 lei, iar nu de la 250? am inteles corect??
  0
  12
  Raportează
 • postat de Alex
  Miercuri, 23 Iunie 2021 11:29
  86.124.201.***
  La fel ca si cu majorarea impozitului cu 50%, se anunța o măsura total nepopulara dar foarte necesară ca într-un final, ba sa se adopte in forma agreata de pomanagii care vor sa plătească 2000 lei pentru motor de 3000 cm3 sau sa plătească 100 lei pentru un loc de parcare in conditiile in care, pe piata libera, un loc de parcare este 20,000 euro. Oraș de săraci pomanagii.
  17
  7
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Miercuri, 23 Iunie 2021 07:48
  95.76.2.***
  La cat a cheltuit municipalitatea pentru aceste parcari taxa este foarte mica, avand in vedere ca banii provin din buzunarul tuturor galatenilor si numai o parte beneficiaza de aceste parcari!

  300 de lei pentru fiecare loc de parcare nu este mult, mai ales ca unii se considera stapani de fapt si de drept, fara a ceda spatiul si altor cetateni macar temporar conform regulamentului!

  Si asa vor fi multe neintelegeri si altercatii cand marlanul va intra in posesia unei chitante.
  19
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.