Începe proiectarea drumului expres Galaţi - Brăila

Începe proiectarea drumului expres Galaţi - Brăila
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Potrivit Stadiului proiectelor de infrastructură - document actualizat lunar pe portalul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe 1 iulie 2021 s-a dat ordinul de începere pentru etapa de proiectare a drumului expres Brăila - Galaţi. Conform aceluiaşi document, proiectarea ar urma să dureze zece luni şi va fi urmată de perioada de execuţie a lucrărilor - 24 de luni. Data finalizării investiţiei este mai 2024, an în care ar trebui ca drumul expres să fie deschis circulaţiei.

Reamintim că pentru "proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila - Galaţi" a fost încheiat un contract în valoare de 371.416.131,09 lei fără TVA cu asocierea SC SA & PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL, grup de firme controlat de Dorinel Umbrărescu. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Misiunea proiectantului şi a constructorului are ca obiectiv 11,088 km de drum expres, cu două benzi pe fiecare sens de circulație, inclusiv trei poduri, un pasaj și două viaducte.

Drumul Expres Brăila - Galați va asigura conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre.

Citit 8907 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.