Imposibil să înregistrezi o maşină la Fiscalitate în Galaţi. Nemulţumirile contribuabililor gălăţeni continuă
Foto: Marian Calestru

Imposibil să înregistrezi o maşină la Fiscalitate în Galaţi. Nemulţumirile contribuabililor gălăţeni continuă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aşa cum am scris şi săptămâna trecută, emiterea de somaţii de plată a impozitelor şi taxelor pentru aproape 50.000 de gălăţeni a avut drept efect imediat aglomerarea excesivă a tuturor punctelor de plată, dar mai ales a celui principal, din Centru. Evident, soluţia de a plăti online există şi este destul de uşor de folosit, dar sunt încă mulţi gălăţeni care nu au făcut demersurile respective şi preferă plata la ghişeu. Pe lângă aceştia însă, mai sunt şi contribuabili care nu au încotro, fiindcă operaţiunea pe care au nevoie să o facă nu este disponibilă online.
Pentru înscrierea unui maşini nou achiziţionate, de exemplu, este necesară deplasarea fizică la sediul principal al Direcţiei Impozite, taxe şi alte venituri locale, iar înregistrarea maşinii devine aproape imposibilă, în condiţiile actuale. Exact acest aspect ne-a fost sesizat, din nou, ieri, de către un contribuabil gălăţean, care ne-a transmis o sesizare în acest sens pe adresa redacţiei.
"Pe 14.07.2021, ora 15 şi 40 de minute, am fost la Taxe şi Impozite Galaţi pentru înscrierea unei maşini abia achiziţionate. Bonuri de ordine nu se mai dădeau şi, fiind zi de audienţă, am solicitat să intru în audienţă la domnul director. Surpriză, domnul director nu mai era, din spusele ofiţerului de la pază plecase la 15,30. Pe data de 15.07.2021, ora 9 şi 30 de minute, am fost din nou să încerc să înscriu maşina, bonuri de ordine nu mai erau, iar la domnul director nu am putut sa intru, se poate intra doar în audienţă, deci trebuie să mai aştept o săptămână! Întreb, orele mele de învoire cine le plăteşte? Menţionez că la ora aceea şi pe o vreme toridă, afară se aflau peste 50 de persoane. Cât îşi mai bat joc de contribuabili, că se plâng că nu se colectează bani la buget şi, când te duci să plăteşti, nu se poate! Şi mai întreb ceva: firmele, persoanele fizice care se ocupă cu depunerea documentelor, contra unei sume de 300-400 de lei, cum reuşesc? Lor nu le trebuie bon de ordine?"
Evident, ca şi în cazul reumplerii mormintelor scufundate, contra cost, de către diferite firme, situaţie verificată şi reglementată de Gospodărire Urbană, şi aici trebuie găsită o soluţie pentru ajutarea oamenilor. Şi trebuie făcut asta rapid, fiindcă, până la urmă, nu este firesc să trebuiască să aştepţi săptămâni întregi pentru a înregistra o maşină, mai ales că, evident, şi contribuabilii lucrează, iar programul lor, de cele mai multe ori, coincide cu cel al funcţionarilor din Primărie.

Citit 4744 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iulie 2021 02:43

8 comentarii

 • postat de Mirela
  Luni, 19 Iulie 2021 22:24
  82.79.79.***
  Si eu am fost în aceeași situație în data de 12 iulie 2021.
  Este normal,domnule primar sa ne luam o zi de concediu ca să putem inregistra un autovehicul ?
  Dumneavoastră tot asa procedați?
  Ati înregistrat vreodată un autovehicul ?
  Ati stat vreodată 4 ore la rand la Taxe Galați?
  Ar trebui ca salariații de la ghișeul care se ocupa cu înregistrarea unui autovehicul sa cunoască legislația în vigoare .
  Doamna de la ghișeu nu cunoaște legea pentru inmatricularea bunului ,care a fost modificata în august 2020 (aproape 1 an ) si ca sunt obligați prin lege sa elibereze decizie de impunere cu numar remtii pe ea.
  Ar fi bine ca doamnele sa se pună la punct cu legislația publicata în Monitorul Oficial .
  Atât doamna de la ghișeu
  cât și sefa dânsei au fost foarte arogante .
  Le -am comunicat ce documente am nevoie și nu mi le -au eliberat de prima data.
  Am fost nevoita sa ma întorc din drum (plecam din Galati în ziua aceea) si sa revin iarăși la același ghișeu și abia am obținut și al doilea document care oricum nu era chiar conform legislației în vigoare .
  As putea sa dau și numele dumnealor dar cred se poate afla cine a fost la acest ghișeu în jurul orei 12.30,în data de 12 iulie 2021 .


  Nu înțeleg de ce nu se poate face programare online și sa nu pierdem atâta timp ?
  Cum s-a reușit la cartea de identitate și pașapoarte, trebuie sa se poată și aici .

  Domnule primar și toți salariații Primariei Galati ati stat vreodată la coada la Taxe și Impozite sa înregistrați un autovehicul ?

  Ar fi bine sa încercați si dumneavoastra sa vedeți ce frumos e sa-ti sacrifici 1 zi din concediu de odihna și sa pleci cu dureri de cap.
  Poate încercați o astfel de experienta....

  Cu stima,
  Un contribuabil cu toate taxele plătite la zi.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Luminita
  Vineri, 16 Iulie 2021 23:21
  5.13.144.***
  Si eu am patit exact la fel. Doar ca am fost ceva mai devreme, pe la ora 13.30. Programul era pana la ora 18.30 si totusi gardianul mi-a spus ca nu mai elibereaza bonuri de ordine si sa vin a doua zi la ora 7.30 daca vreau sa primesc bon de ordine. E revoltator! Nu putem sa inscriem masina online. Nu afiseaza pe site informatii privind eliberarea bonurilor de ordine, sau a documentelor pe care trebuie sa le prezentam. E bataie de joc!
  0
  12
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 16 Iulie 2021 15:12
  5.13.155.***
  Oile galatene sunt bune !!!... Stati la rand si nu comentati...Ce-ati ales, aia aveti !!!
  0
  21
  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate
  Vineri, 16 Iulie 2021 14:53
  81.12.150.***
  E un banc care se pliaza perfect pe situatia relatata:

  - Azi primesc un email de la seful de serviciu: "Popescule ! Maine si poimaine o sa trebuiasca sa stai peste program cateva ore sa termini sarcinile pe care ...bla, bla...., bla-bla".
  - Si? Ce ai facut?
  - Pai, i-am dat raspuns asa cum trebuie: "Auzi, domn' sef? Adica, eu vin la munca la 7, dumneata la 8. Dupa care pleci cu o ora inainte, la 15, pe cand eu plec normal, la 16. Si acum vrei sa stau si peste program???"
  - Si? Cum s-a rezolvat?
  - Si l-am si sunat pe telefon si i-am zis: "sigur, sefu! Se rezolva !!!"
  Ca n-am cum altfel, biciul e la chiabur !

  Asa si aici: unul cu mapa, altii cu sapa !
  0
  10
  Raportează
 • postat de Popa Matei
  Vineri, 16 Iulie 2021 13:47
  86.125.62.***
  Ar trebui sa vedem ca acesti oamnei care vin sa plateasca acum , sunt cei care au doar drepturi, nu si obligatii. Adica obligatia de a plati impozitele si taxele la timp...
  cine se supara pe ei ca nu au platit in tremenul legal???
  ai sunt corecti cu statul? nuuuuuu
  Canf vor sa dea afara din personal, nu se gandesc ca sunt putin???? asta este rezultatul lor....
  2
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 16 Iulie 2021 13:27
  93.122.250.***
  Nu își bate nimeni joc de voi. Suntem niște smintiți, niște înapoiați și nu știu dacă poate cineva cumva să ne aducă măcar la o sută de ani în urma lumii civilizate. În toate domeniile, nu doar în problema asta a statului la coadă fără rost. Soluții sunt și acum, bune, mai puțin bune, rele chiar dar orice e mai bine decât statul la coadă de dimineață și până seara fără niciun fel de logică. Ne comportăm în oglindă cu ceea ce suntem, un oraș de oameni fără trecut și mai ales fără viitor, o târlă adusă cu forța la oraș de comuniști, o adunătură de pomanagii, niște țopârlani care nu sunt în stare să folosească un autobuz ori un coș de gunoi....Și cred că nici mâine nu se termină exemplele! Deci asta e problema orașului, că nu a stat directorul drepți în fața lu' nea, să-l ia el de barbă și să măture pe jos cu el, nu că nici măcar nu a încercat să trimită online o cerere, nu știu dacă rezolva ceva dar măcar încerca...
  4
  12
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 16 Iulie 2021 10:18
  5.2.205.***
  Da, se pare ca bagatul fricii in oameni functioneaza.....servicii de Evul Mediu dar somatii acasa stiu sa trimita ca nu mai au bani.

  Am primit si eu somatie de plata ieri acasa, in fiecare an platesc in ultima zi din an si nu a fost nici o problema nu stiu acum care este problema.
  Oricum o sa platesc la fel ca si pana acum, sa ma execute ca oricum nu au ce sa ia.......intimidarea asta nu functioneaza la toata lumea.
  1
  7
  Raportează
 • postat de magis
  Vineri, 16 Iulie 2021 08:43
  89.121.200.***
  Am avut si eu de platit niste impozite pentru cineva care nu este in tara, asa ca am gustat statul la coada in 3 zile succesive pina am reusit sa platesc.
  Ca o fi sau nu o fi pandemie, serviciile primariei trebuie sa mearga snur, macar pentru salariile pe care si le-au umflat din banii nostri.
  Iar nea Stadoleanu ar trebui sa isi miste fundul din fotoliul ala de director si sa rontaie pe undeva o pensie speciala, e deja depasit de vremuri. Multi functionari din Primarie, la fel. Valea!
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.