Imposibil să înregistrezi o maşină la Fiscalitate în Galaţi. Nemulţumirile contribuabililor gălăţeni continuă
Foto: Marian Calestru

Imposibil să înregistrezi o maşină la Fiscalitate în Galaţi. Nemulţumirile contribuabililor gălăţeni continuă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aşa cum am scris şi săptămâna trecută, emiterea de somaţii de plată a impozitelor şi taxelor pentru aproape 50.000 de gălăţeni a avut drept efect imediat aglomerarea excesivă a tuturor punctelor de plată, dar mai ales a celui principal, din Centru. Evident, soluţia de a plăti online există şi este destul de uşor de folosit, dar sunt încă mulţi gălăţeni care nu au făcut demersurile respective şi preferă plata la ghişeu. Pe lângă aceştia însă, mai sunt şi contribuabili care nu au încotro, fiindcă operaţiunea pe care au nevoie să o facă nu este disponibilă online.

Pentru înscrierea unui maşini nou achiziţionate, de exemplu, este necesară deplasarea fizică la sediul principal al Direcţiei Impozite, taxe şi alte venituri locale, iar înregistrarea maşinii devine aproape imposibilă, în condiţiile actuale. Exact acest aspect ne-a fost sesizat, din nou, ieri, de către un contribuabil gălăţean, care ne-a transmis o sesizare în acest sens pe adresa redacţiei.

"Pe 14.07.2021, ora 15 şi 40 de minute, am fost la Taxe şi Impozite Galaţi pentru înscrierea unei maşini abia achiziţionate. Bonuri de ordine nu se mai dădeau şi, fiind zi de audienţă, am solicitat să intru în audienţă la domnul director. Surpriză, domnul director nu mai era, din spusele ofiţerului de la pază plecase la 15,30. Pe data de 15.07.2021, ora 9 şi 30 de minute, am fost din nou să încerc să înscriu maşina, bonuri de ordine nu mai erau, iar la domnul director nu am putut sa intru, se poate intra doar în audienţă, deci trebuie să mai aştept o săptămână! Întreb, orele mele de învoire cine le plăteşte? Menţionez că la ora aceea şi pe o vreme toridă, afară se aflau peste 50 de persoane. Cât îşi mai bat joc de contribuabili, că se plâng că nu se colectează bani la buget şi, când te duci să plăteşti, nu se poate! Şi mai întreb ceva: firmele, persoanele fizice care se ocupă cu depunerea documentelor, contra unei sume de 300-400 de lei, cum reuşesc? Lor nu le trebuie bon de ordine?"

Evident, ca şi în cazul reumplerii mormintelor scufundate, contra cost, de către diferite firme, situaţie verificată şi reglementată de Gospodărire Urbană, şi aici trebuie găsită o soluţie pentru ajutarea oamenilor. Şi trebuie făcut asta rapid, fiindcă, până la urmă, nu este firesc să trebuiască să aştepţi săptămâni întregi pentru a înregistra o maşină, mai ales că, evident, şi contribuabilii lucrează, iar programul lor, de cele mai multe ori, coincide cu cel al funcţionarilor din Primărie.

Citit 5581 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iulie 2021 02:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.