Finanțare europeană pentru proiectul de modernizare a Falezei

Finanțare europeană pentru proiectul de modernizare a Falezei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru proiectul de modernizare a Falezei Dunării, Primăria municipiului Galați va beneficia de o finanțare nerambursabilă de 2.136.537,20 de lei, la care se adaugă 43.602,80 de lei contribuția proprie la cheltuielile eligibile. Contractul de finanțare europeană nerambursabilă a fost semnat, după cum a anunțat administrația locală, miercuri, 11 august 2021.

Banii vor fi folosiți pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea pregătirii proiectului de infrastructură "Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării".

Proiectul, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, se va implementa în perioada 4 august 2021 - 31 decembrie 2022, explică municipalitatea.

Licitație în derulare

Așa cum ați putut afla deja din "Viața liberă", licitația având ca obiect serviciile de proiectare pentru "Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării" este în derulare.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un ofertant unic și trei asocieri se bat pentru contractul cu o valoare estimată de 1.953.058 de lei fără TVA. Este vorba despre Adest Architecture SRL, asocierea Expert Project Team - AMG Lorem Consult - Arhideskvision, asocierea Meva Concept - Proartcons și asocierea Structi Punct - Specialist Smart Group. Criteriul de atribuire a contractului este "cel mai bun raport calitate-preț".

În cadrul contractului se vor realiza servicii de proiectare - elaborare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect tehnic de execuție și proiect pentru autorizația de construire, termenul de realizare fiind de opt luni.

Gălățenilor li se promite "o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă".

Citit 3181 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:01

5 comentarii

 • postat de flori
  Marți, 17 August 2021 08:08
  81.12.148.***
  cum bine s-a punctat si mai sus banii se duc doar pe proiecte, studii, etc a caror perioada de valabilitate este limitata, astfel ca pana la inceperea efectiva a lucrarilor mare parte din aceste studii, proiecte trebuiesc refacute.... Pe alti bani, of course!
  Oricum nu se mai zice nimic de consolidarea Falezei, dar poate ca ordinea lucrarilor nu conteaza...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Solaris
  Duminică, 15 August 2021 09:16
  84.117.41.***
  Contribuția proprie din partea administratiei locale la cheltuielile eligibile
  va lua drumul catre Solaris in contul datoriei pe care primaria o are catre Solaris
  in aceasta situatie finantarea europeana se pierde, banii se vor intoarce la UE
  pentru ca nu stim sa ne organizam.
  Au ales aqua park pt tatuati si epilati in locul multor nevoi ale orasului.
  0
  4
  Raportează
 • postat de GEA LA CARUTA!
  Vineri, 13 August 2021 12:16
  78.96.81.***
  Stati linistiti!
  Pana va incepe executia consolidarii falezei, numai bine se va si daramat, lui Pucheanu ii va creste barba, iar banii alocati pentru fezabilitate si proiect, vor trece pe apa sambetei ca si celelalte proiecte promise!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Veorel
  Joi, 12 August 2021 15:33
  81.12.150.***
  Dupa cum se vede din ...avion, in spatiul verde de visavis se cam pot ridica niste vilute ! Ceea ce nu ne-ar mira...
  0
  10
  Raportează
 • postat de ...deci ati retinut :
  Joi, 12 August 2021 13:01
  89.137.231.***
  "Banii vor fi folosiți pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea pregătirii proiectului de infrastructură"....bla,bla,bla.....nicidecum pentru executia , efectiva a acestor lucrari !
  Asa ca mai avem de asteptat....la anul si la multi ani ..,
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.