Încă 100.000 de euro pentru remedierea accidentelor de teren din municipiul Galați
Foto: Anca Melinte

Încă 100.000 de euro pentru remedierea accidentelor de teren din municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Flămânde rău accidentele de teren din municipiul Galați! Înghit bani publici cu nemiluita. După contractele în valoare totală de 534.668 de lei fără TVA, atribuite de Primărie pentru remedierea unor accidente de teren şi expertiza geotehnică în regim de urgenţă a unor zone afectate de ploile abundente din luna iunie, iată că a fost realizată o altă achiziție, cu o valoare mai mare, 554.123 de lei fără TVA.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Galați a atribuit firmei Rovis Lider SRL un contract pentru "Refacere sistem rutier şi punere în siguranţă a zonelor afectate, taluz bulevardul Marea Unire" în trei locuri: zona Hotelului "Vega", zona Trecere bac și zona restaurantului "Nic Nic".

"Prin contractul ce se atribuie se urmărește achiziția unor lucrări de reparare a drumului din zonele afectate, pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din cursul lunii iunie 2021", se arată în portalul achizițiilor publice. Măsurile de remediere au fost decise de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Și în acest caz, atribuirea contractului prin negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială de ofertare, este justificată de extrema urgenţă, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă.

Citit 2013 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.