Tarifele pentru parcul acvatic de la Plaja "Dunărea" ar putea scădea

Tarifele pentru parcul acvatic de la Plaja "Dunărea" ar putea scădea
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un proiect de hotărâre care propune reducerea tarifelor de intrare în parcul acvatic de la Plaja "Dunărea", în luna septembrie, a ajuns pe mesele consilierilor locali. Noile tarife sunt cerute de administratorul zonei de agrement, SC Gospodărire Urbană SRL.

În loc de 50 de lei de persoană, cât plătesc acum adulții pentru a intra în aqua-park de vineri până duminică, dacă aleșii vor fi de acord, tariful va scădea la 35 de lei de persoană. Iar copiii cu vârsta de peste șapte ani și până la 14 ani ar urma să achite 20 de lei în loc de 25 de lei. De marți până joi, intrarea în parcul acvatic ar urma să fie de 25 de lei - în loc de 35 de lei - pentru adulți, și de 15 lei - în loc de 20 de lei - pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șapte și 14 ani. Evident, dacă vor fi de acord consilierii locali.

Reducerea este cerută de SC Gospodărire Urbană care explică: "În fundamentarea tarifelor propuse în luna septembrie, am estimat un venit de 441.000 de lei, venituri care au fost prevăzute pe aqua-park și pe zona de nisip. Însă, de la intrarea în funcțiune și până în prezent, am constatat că populația este atrasă de zona aqua-parkului, iar pe zona de nisip sunt foarte puține intrări, aproximativ 30 de persoane, iar veniturile prognozate pentru această zonă nu sunt realizabile. Astfel, în vederea atragerii unui număr cât mai mare de clienți în luna septembrie și a creșterii veniturilor până la închiderea sezonului, solicităm reducerea tarifelor de intrare".

Ce se întâmplă cu infiltrațiile

SC Gospodărire Urbană își dorește ca Plaja "Dunărea" să fie deschisă cel puțin până pe 20 septembrie 2021, dacă vremea va fi favorabilă.

Noi am fost curioși, însă, dacă au fost remediate problemele despre care ziarul "Viața liberă" a scris în ediția din 13 august 2021: "Infiltrații vizibile în zidul de susținere de la Plaja «Dunărea», la scurtă vreme de la inaugurare". Și anume faptul că "o bună parte a zidului de beton care susține platoul bazinelor este brăzdată de infiltrații vizibile, iar apa din bazine inundă în mod constant terasa unde sunt amplasate șezlongurile. Astfel, deși costisitoare pentru bugetul local, lucrările din bani publici efectuate pentru amenajarea noului parc de distracții trădează deja o calitate îndoielnică a execuției, așa cum, din păcate, ne-am obișnuit deja".

La acel moment, Primăria susținea că problemele sunt "minore": "Ceea ce se observă pe zidul de sprijin sunt infiltrații minore provocate de deversări accidentale din bazinul cu valuri. În niciun caz nu sunt exfiltrații ale cuvei bazinului. Acest inconvenient se va remedia pe cheltuiala antreprenorului, în perioada de garanție, prin reglarea instalației de producere a valurilor, astfel încât să nu mai existe deversări accidentale".

Directorul SC Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu, ne-a declarat ieri că, până nu se închide sezonul estival și nu se golesc instalațiile, nu se pot face intervenții în ceea ce privește problemele apărute la primul bazin. Dar susține că, "din verificările preliminare, se pare că nu e vorba despre infiltrații, ci de o pierdere de apă de la bazin. Există posibilitatea să fie de la tancul tampon, care e posibil să nu fi fost bine izolat, iar dacă nu, un posibil reglaj defectuos la bila care face valuri. În schimb, directorul Magearu afirmă că au fost remediate alte deficiențe apărute, cum ar fi cele de la bazinul de aterizare de la unul dintre tobogane.

Citit 6805 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 12:22

3 comentarii

 • postat de Dani
  Miercuri, 25 August 2021 14:01
  109.166.128.***
  Foarte bine
  O mare tâmpenie este faptul că nu poți veni cu o apa pt. copil, un fruct, un dulce, mâncare
  Copii nu mănâncă și beau orice, au regimurile lor
  Înțeleg să nu te lase pt. adulți dar pt. cei mici nu e in regula
  3
  22
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 25 August 2021 09:47
  5.2.205.***
  Aha deci au vazut ca nu vin cati bani sperau ei si mai ales cat mai repede cum le place lor. Ca dureaza cativa ani lucrarile si daca se poate sa recupereze investitia in 3 luni ar fi excelent.
  2
  28
  Raportează
 • postat de inotatorul de la dunare
  Miercuri, 25 August 2021 00:13
  89.137.230.***
  Aprob noile tarife. Asa mai merge. Pana acum nu am fost pentru ca e scump dar daca scad tarifele voi merge saptamanal.
  7
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.