Decizii fără cap la Consiliul Local

Decizii fără cap la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Câţiva dintre artiştii din Teatrul Muzical au protestat în faţa Consiliului Local * Bizar, aleşii locali au respins o cofinanţare de 5.000 de euro pentru un proiect social care ar fi atras 55.985 euro, iar acum vor să revină asupra ei * Au acceptat, însă, să dea 110.000  de euro pentru un autocar SH necesar Teatrului Dramatic * PUG-ul pentru viitoarea locuinţă a city-managerului Florin Popa, votat în unanimitate şi fără crâcnire *

Pe principiul una negociem, alta votăm, aleşii locali au reuşit să se certe la şedinţa de joi a Consiliului Local reproşându-şi tocmai lipsa de seriozitate şi consecvenţă.

S-au spus şi vorbe grele, viceprimarul PNL Mircea Cristea acuzându-l pe preşedintele de şedinţă, social-democratul Lucian Podlaţi, că doarme.

Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2009 a trecut la mustaţă, cu opt abţineri din partea aleşilor PNL şi PDL, după ce viceprimarul liberal a sesizat deficitul de 24 la sută la sută şi faptul că mai mult de 4 milioane de euro nu au fost colectate.

Aleşii şi-au dat seama prea târziu că au respins (din ambiţie) o hotărâre prin care Fundaţia Familia beneficia de o confinanţare modică, de 5.745 de euro, pentru a accesa un proiect de 55.000 de euro, ai cărui beneficiari ar fi fost 30 de copii şi tineri victime ale violenţei în familie.

Au aprobat, tot după discuţii, indicatorii tehnico-economici pentru un autocar EURO 3, în valoare de 504.000 de lei, necesar Teatrului Dramatic.

Au votat, apoi,  fără să clipească PUD-ul prin care city-managerul Florin Popa îşi va construi o casă pe strada Arcaşilor.

„Un vot, un profesionist”

Şedinţa CL s-a desfăşurat sub ochii artiştilor Teatrului Muzical, care au protestat pentru că organigrama instituţiei lor nu figura pe ordinea de zi a şedinţei, deşi iniţial a fost inclusă.

Artiştii ţineau în mâini afişe pe care scria „Un vot – un profesionist”, „Sunt profesionist, organigrama m-a recunoscut”, fiind supăraţi pe faptul că prin neaprobarea organigramei nu pot fi plătiţi conform studiilor superioare pe care le-au dobândit.

„Sunt unul dintre cei pe care îi afectează această amânare a organigramei. În Teatrul Muzical sunt persoane în aceeaşi situaţie cu mine. Mi se pare frustrant să absolvi o instituţie de nivelul Universităţii de Arte «George Enescu» din Iaşi şi să nu poţi beneficia de ceea ce ţi se cuvine, recunoaşterea valorii profesionale. Apelez la înţelegerea CL pentru că singura soluţie se află în această sală”, a declarat unul dintre artişti, în sală fiind şi directorul Muzicalului, Florin Melinte.

De ce nu a figurat organigrama pe ordinea de zi am aflat de la primarul Dumitru Nicolae: „Se bagă politicul în teatru şi eu asta nu  accept”.

Citit 1304 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.