Primăria caută evaluator pentru terenul de la Liceul de Artă

Primăria caută evaluator pentru terenul de la Liceul de Artă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat o achiziţie publică în valoare estimată de 2.000 de lei fără TVA pentru servicii de evaluare a terenului în suprafaţă de 1.639 mp, din totalul de 2.842 mp, amplasat pe strada Domnească nr. 93-95, proprietatea familiei Mîrţ. Este vorba, aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, despre terenul pe care se află Sala de festivităţi a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin", pe care municipalitatea vrea să îl cumpere, după ce proprietarul a obţinut în primă instanţă demolarea clădirii construite ilegal pe terenul său, dar şi plata chiriei din 2018 până în prezent.

În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului pe 2021, la capitolul "Învăţământ", fusese alocată suma de 1.500.000 de lei pentru achiziţia acestui imobil.

Pentru că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere privind preţul imobilului, Primăria caută un evaluator independent, aşa cum a propus unul dintre membrii comisiei de negociere în vederea achiziționării acestui imobil, liberalul Valeriu Onose. Ofertele din partea evaluatorilor au fost aşteptate până vineri, criteriul de atribuire a contractului fiind „preţul cel mai scăzut”.

„Evaluarea terenului se va efectua în vederea determinării valorii de piaţă a acestuia pentru o eventuală achiziţionare de la proprietar. Raportul de evaluare va fi întocmit respectând standardele internaţionale de evaluare, Codul deontologic al profesiei de evaluator şi modelul cadru adoptat de către Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România. Evaluatorul îşi va asuma răspunderea privind stabilirea valorii de piaţă a terenului şi indicarea sumei juste pentru achiziţia acestuia”, se prevede în caietul de sarcini al achiziţiei publice.

Termenul de finalizare a evaluării este de 15 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a contractului.

Citit 2506 ori Ultima modificare Duminică, 19 Septembrie 2021 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.