Tarif suplimentar pentru înhumările din weekend
Foto: Marian Calestru

Tarif suplimentar pentru înhumările din weekend
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect care modifică actualul regulament de organizare și funcționare a cimitirelor din municipiul Galați. Documentul poate fi consultat atât pe site-ul www.primariagalati.ro, la secțiunea „Transparență decizională”, cât și la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calității, transparență decizională, strategii și politici publice. Una dintre cele mai importante modificări vizează înhumările.

„Înhumările se fac de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale între orele 8,00-14,00, cu solicitare prealabilă și după achitarea unui tarif suplimentar, cu excepția cazului în care decesul s-a produs ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 sau ca urmare a unor dispoziții ale autorităților”.

Trecând peste exprimarea defectuoasă, reamintim că, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, SC Gospodărire Urbană SRL, administratorul cimitirelor, a anunțat că, începând cu data de 23 august 2021, nu se mai fac înhumări duminica, decât dacă decesul s-a produs în urma infecției cu SARS-CoV-2. Măsura era justificată de o lipsă acută de personal, care trebuie să beneficieze de zilele de repaus săptămânal. Ulterior, Gospodărire Urbană a revenit asupra deciziei și a anunțat că se pot face înhumări, dacă vă aduceți gropari. Iată că acum se propune taxarea suplimentară a înhumării în zilele nelucrătoare.

Tariful urmează să fie propus tot de Gospodărire Urbană, care în acest moment face calcule și analize în acest sens, și aprobat de consilierii locali.

În privința acestei modificări și a celorlalte prevederi puteți transmite Primăriei propunerile, sugestiile și opiniile dumneavoastră, cu valoare de recomandare, până pe 4 octombrie 2021. Cum? Prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați, strada Domnească nr. 54.

Citit 4088 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.