Tarif suplimentar pentru înhumările din weekend
Foto: Marian Calestru

Tarif suplimentar pentru înhumările din weekend
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect care modifică actualul regulament de organizare și funcționare a cimitirelor din municipiul Galați. Documentul poate fi consultat atât pe site-ul www.primariagalati.ro, la secțiunea „Transparență decizională”, cât și la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calității, transparență decizională, strategii și politici publice. Una dintre cele mai importante modificări vizează înhumările.

„Înhumările se fac de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale între orele 8,00-14,00, cu solicitare prealabilă și după achitarea unui tarif suplimentar, cu excepția cazului în care decesul s-a produs ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 sau ca urmare a unor dispoziții ale autorităților”.
Trecând peste exprimarea defectuoasă, reamintim că, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, SC Gospodărire Urbană SRL, administratorul cimitirelor, a anunțat că, începând cu data de 23 august 2021, nu se mai fac înhumări duminica, decât dacă decesul s-a produs în urma infecției cu SARS-CoV-2. Măsura era justificată de o lipsă acută de personal, care trebuie să beneficieze de zilele de repaus săptămânal. Ulterior, Gospodărire Urbană a revenit asupra deciziei și a anunțat că se pot face înhumări, dacă vă aduceți gropari. Iată că acum se propune taxarea suplimentară a înhumării în zilele nelucrătoare.
Tariful urmează să fie propus tot de Gospodărire Urbană, care în acest moment face calcule și analize în acest sens, și aprobat de consilierii locali.
În privința acestei modificări și a celorlalte prevederi puteți transmite Primăriei propunerile, sugestiile și opiniile dumneavoastră, cu valoare de recomandare, până pe 4 octombrie 2021. Cum? Prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați, strada Domnească nr. 54.

Citit 3728 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 00:52

8 comentarii

 • postat de cetatean
  Marți, 28 Septembrie 2021 07:50
  136.255.148.***
  CUM SA NU FIE ASA CAND ADMNISTRATIA CIMITIRELOR ESTE LA GOSPODARIRE URBANA ,DIN CADRUL PRIMARIEI GALATI, CARE ADMINISTREAZA SI PARCARILE, CARE IN MOD ILEGAL BLOCHEAZA ROTILE AUTOTURISMELOR , ABUZUV NE IAU CATE 200 DE LEI PENTRU AMENDA. IN CIMITIRE NU POTI SA ITI PLANGI NICI MORTII FARA AVIZUL CELOR DIN CONDUCERE , CARE ISI DOVEDESC ZILNIC PROSTIA SI DEMENTA ( AU TRECUT DE NESIMTIRE), DAR BINE FAC PENTRU CA NOI , PENTRU TOATE ACESTE MAGARII II PLATIM SI CHIAR CU SALARII COLOSALE.
  1
  3
  Raportează
 • postat de PC
  Luni, 27 Septembrie 2021 18:09
  62.231.94.***
  In Primaria Galati exista un Birou Managementul Calitatii.
  Daca activitatile de conducere (managementul financiar, managementul calitatii, managementul resurselor umane, managementul securitatii in munca, managementul administrativ s.a) sunt in responsabilitatea personalului de conducere : Primar, Vice primar, Directori, sefi de servicii, sefi de birouri, ce activitati se fac in acest birou Birou Managementul calitatii?
  0
  5
  Raportează
 • postat de PC
  Luni, 27 Septembrie 2021 17:51
  62.231.94.***
  Magazinele mari si mici , restaurantele etc sunt deschise simbata si duminica si nu au preturi mai mari.
  Primaria ar trebuie sa se duca la ei sa ii intrebe cum reusesc su functioeze simbata si duminica fara sa majoreje preturile.
  0
  6
  Raportează
 • postat de carmen
  Luni, 27 Septembrie 2021 12:54
  195.32.91.***
  auzi da legea este ca mortul sa steie 3 zile ....atunci lasam mortul vineri seara si vor veni ei luni sa il duca pe banii lor ...mascarada .....dar timp de cafele si tigari au ....sau nu ingroapa din jumatate in jumatate de ora sa nu aiba timp ....
  0
  4
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 27 Septembrie 2021 10:51
  5.2.205.***
  Bai nene nu mai stiu cum sa faca bani.....
  1
  38
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 27 Septembrie 2021 08:42
  80.24.237.***
  Perfect, asa cum toti avem repaus saptamanal. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat sambata si duminica. Pot fi si alte zile din saptamana. Celor din combinat tot asa li se incalca drepturile? Inchid oare furnalele pentru sfarsit de saptamana?
  De fapt realitatea este alta si anume ca acesti lucratori si-au cerut drepturile pentru faptul ca lucreaza sambata si duminica iar GU le-a dat vant din pupa.
  In alta ordine de idei, vedem ca daca se plateste o suprataxa atunci nu li se mai incalca drepturile. Ce curios. Oare ne luati de prosti?
  Cu dezbaterea publica se va rezolva exact acelasi lucru ce s-a rezolvat cu cea pentru garaje.
  4
  39
  Raportează
 • postat de Lira
  Luni, 27 Septembrie 2021 08:36
  5.13.171.***
  Asta este bomboana de pe coliva ? Trebuie sa se roage galateanul si asa sarac sa nu moara la sfarsitul saptamanii, in cazul asta cei care oficiaza slujba vor avea si ei de facut investitii, sa-si dubleze buzunarele... Trist!
  2
  36
  Raportează
 • postat de Cornel
  Luni, 27 Septembrie 2021 07:13
  86.125.62.***
  Este necesar construirea unui crematoriu in Galati.
  7
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.