Unde-s parlamentarii noştri când e nevoie de ei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ţara noastră s-a angajat faţă de FMI să continue politica de înlocuire doar a unui angajat din şapte care părăsesc sistemul public, aleşii au decis că Guvernul trebuie să fie abilitat sa aprobe ocuparea posturilor vacante pentru că este de interes general public şi constituie o situaţie extraordinară.

Ca atare, la finele săptămânii trecute, Senatul a spus „da” Ordonanţei de Urgenţă 32/2010 privind unele măsuri de ocupare a posturilor din sectorul bugetar.

„Ocuparea posturilor vacante din ministere, precum şi din alte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor, finanţate integral de la bugetul de stat se aprobă numai de Guvern, iar urmărirea încadrarii în procentul de maximum 15 la sută se realizează pe totalul posturilor vacante din aceste instituţii”.

„Ordonatorii principali de credite ai institutiilor au obligaţia să transmită lunar numărul total al posturilor care s-au vacantat. Ocuparea posturilor se face pe răspunderea ordonatorilor principali de credite", scrie negru pe alb în OUG. Actul a fost votat de 40 din cei 70 de senatori prezenţi în sală.

Potrivit situaţiei prezentate pe site-ul Senatului la secţiunea „vot electronic”, în sală au fost prezenţi la votul final doar 2 din cei 4 aleşi ai Galaţiului, Marius Necula (PDL), care a votat „pentru” şi Gheorghe Saghian (PSD) care a votat „împotrivă”.

Unde au fost ceilalţi senatori şi de ce îi plătim dacă nu participă la şedinţele importante?

Citit 663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.