Cum ar fi să avem un pavilion temporar?

Cum ar fi să avem un pavilion temporar?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce s-a construit la Galaţi în ultimii 20 de ani? Ceva blocuri, sedii de bănci sau de instituţii publice sau private, dar nimic care să ne uimească.

Ei bine, dacă avem un pic de noroc, s-ar putea să ne alegem cu un pavilion temporar într-un spaţiu public urban.

După cum am aflat de la viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, municipiul Galaţi a fost selectat pentru a participa cel mai mare concurs naţional de arhitectură, numit „Arhetipuri”, lansat de Ordinul Arhitecţilor din România şi care se adresează arhitecţilor, profesionişti sau studenţi, precum şi urbaniştilor, designerilor etc. Concursul are ca obiect proiectarea unui pavilion temporar.

Alături de Galaţi, în concursul „Arhetipuri” mai participă opt municipii. În fiecare dintre aceste amplasamente este pusă la dispoziţie o suprafaţă de 100 mp în care poate fi amplasat pavilionul temporar.

Un juriu internaţional va alege cel mai relevant proiect şi va decide care va fi oraşul care va avea un astfel de pavilion temporar.

Municipiul Galaţi participă în acest concurs cu două amplasamente, unul în scuarul din strada Domnească nr. 66-68 (părculeţul de lângă sediul redacţiei „Viaţa liberă”), iar celălalt pe aleea pietonală principală de pe Faleza inferioară a Dunării (zona Port).

Pavilionul temporar din proiectul câştigător va fi realizat cu finanţare integrală din surse private şi va funcţiona maxim 12 luni.

Pavilionul poate fi loc de întâlnire, odihnă, contemplare, informare şi nu va adăposti nicio activitate comercială, de consum, grupuri sanitare, depozitare sau alte anexe.

„Încurajăm pe această cale participarea în acest concurs a unui număr cât mai mare de arhitecţi gălăţeni şi sperăm ca proiectul câştigător să fie din Galaţi”, a declarat viceprimarul Ciumacenco.

După cum spunea în presa centrală arhitectul Marius Marcu Lăpădat, unul dintre membrii juriului, „în ultimii 20 de ani nu s-a realizat nici o lucrare de care oficialităţile să fie mândre". Cum ar fi să fim noi norocoşii câştigători?

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.