Senatorul Marius Necula îşi vinde afacerile

Senatorul Marius Necula îşi vinde afacerile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PDL Galaţi – un partid de oameni fără calitate morală? *

Scandalul declanşat în PDL Galaţi de atacul dur al deputatului PDL Mihail Boldea la adresa senatorului Marius Necula ia amploare.

Aşezat de-a dreapta liderului Mircea Toader, senatorul Marius Necula a ieşit ieri la rampă nu pentru a se justifica, după cum singur a mărturisit, ci pentru a-şi anunţa deciziile.

Necula este convins că a fost ţinta unui linşaj mediatic pe care nu îl merita nici el, nici angajaţii sau conducerea firmei Atlas.

Reafirmând că nu a fost niciodată om de afaceri şi că vine din zona tehnocrată, Necula a anunţat că-şi vinde acţiunile şi l-a atacat dur pe deputatul Mihail Boldea.

A aşteptat apoi ca liderul PDL Mircea Toader să iasă din sală pentru a-l „lovi” şi pe inspectorul general şcolar Doruleţ Resmeriţă.

Adio, acţiuni!

„Voi solicita Consiliului de Administraţie al Atlas să înţeleagă situaţia în care suntem şi să renunţe la cele două contracte cu Compania Naţională de Investiţii de la Vrancea”.

„Am luat deja legătura cu o firmă multinaţională, din Bucureşti care se ocupă cu achiziţii şi fuziuni, să caute un partener pentru a lichida cota de 50,3 la sută din acţiunile de la Atlas”, a anunţat Necula. „Le cumpăr eu!”, a glumit Toader.

Necula a specificat şi de ce recurge la acest gest: „Din 4 în 4 ani trebuie să răspund de ceea ce nu fac, de modul în care se conduce o firmă pe la care eu nu am trecut cu lunile. Nu văd absolut nicio incompatibilitate morală, mă simt perfect liniştit”.

„Atlas merită şansa de a continua tradiţia de peste 20 de ani şi nu e normal să sufere angajaţii pentru că unul din cei apropiaţi firmei este, vremelnic, senator”, a declarat Necula.

Senatorul va vinde şi acţiunile la Data Consult: „Nu am ascuns faptul că Data Consult e o firmă a familiei, şi eu nu sunt certat cu mama mea. În declaraţia de avere, fără a fi obligat am scris: «Data Consult - părţi sociale în curs de achiziţionare»”.

„Mama mea are 72 de ani, tata a decedat şi suntem în curs de dezbatere succesorală, acesta e motivul pentru care Data Consult nu îmi aparţine. Nu că mă ascund. După dezbaterea succesorală va ajunge la mine şi voi vinde aceste acţiuni”, a anunţat Necula.

Din ce va mai trăi? „Dacă vând acţiunile destul de bine...”, a glumit Necula.

Senatorul a spus că nu a câştigat toate licitaţiile la care a participat, ba dimpotrivă. La licitaţiile pentru strada Basarabiei şi pentru drumul Galaţi-Tecuci a ieşit pe primul loc, dar a fost descalificat, ale contracte fiind mult mai bănoase.

Întrebat dacă va renunţa la colaborarea Atlas - Administrarea Domeniului Public Galaţi, senatorul a ripostat:

„Atlas le închiriază două maşini care udă în oraş şi două tractoare. Să nu exagerăm! Nu pot să solicit conducerii Atlas, SIF Moldova şi celor 3.000 de acţionari: mâine puneţi lacăt pe poartă!”.

Boldea – „copil de casă”

Declarând că îşi păstrează tonul redus şi comentariul la acest nivel din respect pentru Mircea Toader şi pentru membrii de partid ai PDL, Necula i-a atacat dur pe Mihail Boldea şi pe Doruleţ Resmeriţă, cei care l-au lovit direct sau implicit în articolul de joi din „Viaţa liberă”:

„Nu au calitatea morală de a-mi face recomandări. Mihai Boldea, ştiţi foarte bine, este copilul de casă al lui Eugen Durbacă, şi inginerul financiar al afacerii Aviasan. După ce-şi va rezolva dosarul penal acolo şi celelalte dosare penale, poate că va avea calitatea morală de a da sfaturi”.

„Am două informaţii proaste pentru el: Eugen Durbacă nu va mai reveni în PDL, şi chiar Mircea va propune în Biroului Permanent Judeţean să luăm o decizie ca Durbacă să nu fie primit în partid”.

„A doua veste proastă este că Eugen Durbacă nu va mai fi niciodată primarul acestui oraş, care are nevoie de un suflu nou, nu de o persoană care împlineşte 80 de ani şi căreia îi doresc multă sănătate”, a spus Necula.

Luat uşor prin surprindere de afirmaţiile senatorului, Mircea Toader a admis că nu a auzit niciodată că Durbacă ar reveni la PDL, „dar pentru a elimina orice zvon”, e bine să fie aprobată o decizie de a nu fi primit în partid.

Ce fel de partid e PDL?

În faţa unui asemenea atac dezlănţuit, l-am întrebat pe Mircea Toader ce fel de partid este PDL. Unul cu oameni imorali şi dosare penale? „Deputatul Mihail Boldea a fost scos de sub urmărire penală în dosarul Aviasan”, a spus Toader.

Necula a fluturat o publicaţie – „Almanahul de investigaţii” declarând că de acolo şi din presă şi-a luat informaţiile despre Boldea, dar şi-a mai îndulcit tonul: „Nu pot să spun că Mihail Boldea este vinovat. Am spus doar că nu are calitatea morală”.

Toader a declarat că nu agreează astfel de dispute personale între membri şi că situaţia va fi discutată în partid.

Cât despre iniţiativa legislativă prin care Boldea vrea să le interzică demnitarilor şi rudelor acestora până la gradul al II-lea să mai facă afaceri cu statul, Toader o respinge din capul locului:

„Nu putem să fim un partid cu oameni din funcţii publice, profesori sau fără activitate de natură concurenţială sau de afaceri. Trebuie să găsim membri de partid fete mari?! Altceva trebuie făcut – transparenţă politică!”.

Recomandări pentru Resmeriţă

Necula a aşteptat ca Mircea Toader să părăsească sala de conferinţă pentru a pune tirul pe Doruleţ Resmeriţă: „Vreau să-i recomand şi solicit oficial dlui Resmeriţă – l-am sunat şi nu mi-a răspuns - să înceteze ameninţările asupra cadrelor didactice”.

„Îi recomand să iasă din birou, să se ducă în şcoli – ştiu că nu are experienţa necesară pentru că a activat în cadru universitar – să facă un efort suplimentar şi să înlocuiască ameninţările cu negocierile”.

Boldea nu se lasă!

Furios, deputatul Mihail Boldea a răspuns punctual la acuzaţiile aduse de senatorul Necula: „Nu sunt copilul de casă al lui Eugen Durbacă, şi Necula a verificat şi ştie că în ultimele 7 luni eu şi Durbacă nu ne-am dat nici bună ziua. Mircea Toader şi Marius Necula au văzut ordonanţa prin care mi s-a dat neînceperea urmăririi penale în dosarul Aviasan, în care au am fost doar avocat. Nu am făcut afirmaţii imorale, ci doar am răspuns unor unor probleme discutate în PDL şi la nivel naţional. Am informaţii că Marius Necula a câştigat o nouă licitaţie pentru o sală de sport la Ghidigeni, datorită surselor pe care le are la CNI. Marius Necula este un mincinos notoriu şi murdărit care a intrat în politică doar ca să se îmbogăţească. Mircea Toader nu ar fi trebuit să facă o conferinţă de presă, ci să ne cheme la discuţii în cadrul partidului”.

Citit 6250 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.