Proiecte ambiţioase pentru un viitor civilizat, la Independenţa

Proiecte ambiţioase pentru un viitor civilizat, la Independenţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 33 de ani, Viorel Tărbuc este unul dintre cei mai tineri primari din judeţul Galaţi. În 2004 a candidat din partea PUR, din poziţia de secretar al comunei, dar a pierdut. Nu s-a lăsat, şi în 2008 a ajuns primar, pe listele partidului lui Eugen Durbacă, PC.

„Avantajul este că aici m-am născut, aici locuiesc, aici m-am căsătorit şi mi-am dat copiii la grădiniţă, părinţii mei sunt tot aici, oamenii m-au cunoscut la Primărie”, spune tânărul primar.

Criza se simte şi la Independenţa, dar deocamdată Primăria se descurcă la capitolul bani. Ceva emoţii există pentru că în ultima vreme a crescut numărul asistenţilor personali care sunt plătiţi tot din bugetul comunei.

Important este însă că localitatea a pus mâna pe un proiect generos: „Sper că în viitorul apropiat, dacă nu în toamna acestui an vom demara lucrările pentru un proiect integrat în valoare de 2.365.081 de euro - cam cât bugetul localităţii pe vreo doi ani”.

„Am obţinut finanţare pe Măsura 322. Cea mai importantă componentă a proiectului o reprezintă înfiinţarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare, urmată de achiziţia de utilaje specifice serviciilor publice şi de dotarea unui centru after school şi a Căminului Cultural”, spune primarul.

Chiar dacă localitatea are alimentare cu apă în proporţie de 99 la sută şi gaze, drumurile arată ca vai de ele. Degeaba au mai fost cârpite, pietruite, fără un sistem de scurgere a apei pluviale se deteriorează.

„Pregătim proiecte pentru potenţiale finanţări. Handicapul cu care am plecat ca primar a fost că nu am găsit în Primărie proiecte, nici iniţiate, nici în derulare, am plecat de la zero”.

„Am găsit doar un proiect de modernizare a drumurilor cu o valoare foarte, foarte mare, care nu putea fi susţinută”, spune primarul.

Realizări modeste

Modest, primarul nu ţine să iasă în faţă cu ceea ce a făcut până acum: „Am reuşit să fac lucruri fără un impact foarte mare. Am achiziţionat o autospecială de pompieri”.

„Sunt doar 16 în tot judeţul! Viaţa oamenilor, proprietăţile şi bunurile lor sunt astfel în siguranţă. La Şcoala nr.2 s-a înlocuit tâmplăria veche, s-au montat uşi şi ferestre de termopan şi parchet, la Şcoala nr.1 am schimbat acoperişul”.

„La noi, calitatea apei lasă de dorit şi de aceea am pus în funcţiune un sistem de filtrare a apei cum nu mai există în judeţ. Comuna are 5.000 de locuitori şi până anul trecut avea o singură biserică. Cu ajutorul Primăriei s-a construit un paraclis şi o casă parohială”.

„Acum doi ani s-a reînfiinţat echipa de fotbal Victoria Independenţa şi am reînscris-o în campionatul judeţean. În doi ani au terminat pe locul I. Am construit vestiare unde să se schimbe înainte de meci”, declară primarul Viorel Tărbuc.

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.