Cât se câştigă la Prefectură?

Cât se câştigă la Prefectură?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a câştigat în luna aprilie cu 133 de lei mai mult ca ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi cu 2.000 de lei mai puţin decât prefectul de Maramureş, Sandu Pocol * Vasile Pârlog, directorul executiv al Prefecturii a încasat în aprilie 4.124 de lei * Subprefecţii judeţului Galaţi, Paul Florea şi Daniel Tudorache, au primit indemnizaţii de peste 4.000 de lei *

Transparenţa guvernamentală se aplică şi în teritoriu. Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun (FOTO), a făcut public pe pagina de internet a instituţiei veniturile salariale nete încasate de angajaţii Prefecturii în luna aprilie.

Cap de listă este prefectul, cu o sumă netă încasată de 5.494 de lei. Cosmin Păun a câştigat cu 133 de lei mai mult decât ministrul Administraţiei şi Internelor  - 5.361 de lei. În comparaţie cu alţi prefecţi din ţară, prefectul gălăţean este modest, nu intră în prima parte a clasamentului veniturilor.

Prefectul de Maramureş, Sandu Pocol, a încasat în aprilie 7.292 de lei. Potrivit Realitatea TV, 17 prefecţi din ţară au indemnizaţii de până în 6.000, iar 15 depăşesc 6.000 de lei.

Prefectul judeţului Galaţi l-a depăşit însă pe colegul său de la Vaslui, prefectul Szekely Levente Csaba, fost deputat de Galaţi, a cărui indemnizaţie s-a ridicat în luna aprilie la 5.259 de lei.

Subprefecţii judeţului Galaţi au încasat 4.963 de lei şi, respectiv, 4.533 de lei în luna aprilie. Nu vă putem însă spune care şi cât a luat pentru că tabelul nu este nominal.

Putem doar să bănuim că suma mai mare i-a revenit subprefectului Paul Florea, dat fiind experienţa şi vechimea în muncă mai mare decât a colegului său Daniel Tudorache.

Vasile Pârlog, directorul executiv al Prefecturii, este următorul în clasamentul salariilor cu o sumă netă încasată de 4.124 de lei.

Directorul Oficiului Prefectural Tecuci, Gheorghe Dundev, a fost plătit în aprilie cu 3.394 de lei. Valentin Munteanu, directorul Cancelariei Prefectului, a încasat 3.264 de lei.

Câştigul unui consilier la cancelaria prefectului a fost de 3.069 de lei, ceva mai mic decât al unui consilier cu afaceri europene – 3.277 de lei sau al unui şef serviciu – 3.900 de lei.

În partea de jos a clasamentului se află salariile compuse din doar trei cifre. Dacă un îngrijitor I a fost plătit cu 727 de lei, imaginaţi-vă că la fel a luat un referent principal III. Parcă mai bine plătit a fost totuşi un şofer I – 1.219 de lei.

Pentru a descoperi şi restul veniturilor salariale din Prefectură puteţi accesa pagina electonică a instituţiei prefectului - http://www.prefecturagalati.ro/pagini-utile/informatii-publice/veniturile-salariale-nete-incasate-in-luna-aprilie-2010.html.

Citit 1855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.