Parlamentarii gălăţeni, faţă-n faţă cu Băsescu

Parlamentarii gălăţeni, faţă-n faţă cu Băsescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Non-combat: „Nu ne mai omorâm între noi!” * Democrat-liberalii gălăţeni, obligaţi să se abţină de la atacuri publice * Deputatul Mihail Boldea ameninţat cu farmece şi blesteme ca să voteze moţiunea Opoziţiei *

Toţi parlamentarii PDL de Galaţi – deputaţii Mircea Toader, Mihail Boldea, Carmen Axenie şi senatorul Marius Necula - au fost prezenţi duminică seara la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu. Amănunte despre întâlnire am aflat de la viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mihail Boldea (FOTO).

Deputatul ne-a declarat că întâlnirea nu a fost una tensionată, şi nici nu s-a schimbat nimic în planul de măsuri de austeritate propus pentru ieşirea din criză. Preşedintele Băsescu nu i-a ameninţat pe parlamentarii care au dubii dacă să voteze sau nu moţiunea opoziţiei.

„Preşedintele Băsescu a pus o întrebare foarte clară de la început: vrem să guvernăm sau vrem în opoziţie. Nemulţumirea lui a vizat activitatea Guvernului, nicidecum a parlamentarilor. A dat fiecăruia dintre noi dreptul de opţiune”.

„Eu mi-am afişat opţiunea inclusiv pe blog, pentru că deja am început să primesc telefoane de la persoane puse de partide cum că blestemă, că mă pun la biserică, mă fac, mă dreg – lucruri foarte urâte - dacă votez contra moţiunii”.

„Eu mi-am afişat tranşant poziţia: am venit cu partidul la guvernare, rămân solidar cu partidul şi voi vota contra moţiunii. Moţiunea va pica”, ne-a declarat Boldea.

Tot la întâlnirea cu preşedintele s-a stabilit amânarea oricăror discuţii cu caracter politic până după ce pică moţiunea. S-a mai discutat despre Coduri şi despre judecătorii Curţii Constituţionale care trebuie să fie apolitici, nu politruci.

Rufele se spală în partid

Vineri, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL, atacurile reciproce dintre Mihail Boldea şi Marius Necula au fost luate în discuţie. După cum am aflat de la Mihail Boldea, PDL-iştii au luat decizia unanimă de a nu mai face declaraţii publice cu privire la activitatea unora sau a altora din interiorul partidului.

„Să nu ne mai omorâm unii pe alţii, pentru că este contraproductiv. Cine nu va respecta, va avea de suferit. Se poate merge până la excluderea din partid dacă vreunul din membri adoptă poziţii contrare politicii partidului”.

„În sânul partidului, lupta rămâne deschisă şi nu renunţ la ea. Îmi păstrez poziţia faţă de senatorul Necula, dar o voi face publică doar când voi avea acordul Bucureştiului”, ne-a declarat Mihail Boldea.

Citit 1539 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.