Cât de „stimulaţi” au fost funcţionarii la stat?

Cât de „stimulaţi” au fost funcţionarii la stat?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul liberal Paul Ichim i-a cerut ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu (FOTO), să facă publice stimulentele acordate salariaţilor în 2009 şi 2010.

„La sfârşitul anului trecut au fost emise ordonanţe de suspendare a posturilor vacante din sectorul bugetar, iar negocierile cu sindicatele pe tema reducerilor salariale au eşuat”.

„Mass-media este plină de exemple de directori de instituţii publice, susţinuţi politic de actuala guvernare, care îşi atribuie salarii de ordinul a mii de euro lunar şi despre stimulentele financiare acordate de diferite instituţii salariaţilor lor”, afirmă într-un comunicat de presă Paul Ichim.

Ministrul Finanţelor va trebui să-i răspundă în 15 zile care sunt instituţiile care au acordat stimulente salariaţilor săi în 2009 şi 2010, valoarea exactă a fondului de stimulente acordate în anul 2009, care a fost fondul de stimulente acordate de la începutul anului până în prezent, criteriile acordării acestor stimulente şi dacă există vreo corelare între stimulent şi performanţa salariatului.

În acelaşi timp, Vlădescu va trebui să spună dacă în actuala conjunctură economică vor mai fi acordate stimulente.

Citit 1177 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.