Majorarea cu 50 la sută a impozitului pe autoturisme, la primul termen de judecată

Majorarea cu 50 la sută a impozitului pe autoturisme, la primul termen de judecată
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Majorarea cu 50 la sută a impozitului pe autoturisme, care i-a scos pe gălăţeni în stradă la începutul anului, are, în sfârşit, primul termen de judecată. Pe 12 ianuarie 2022! Un an întreg, atât i-a trebuit Tribunalului Galaţi să stabilească prima şedinţă din acest proces.

Pe 11 ianuarie 2021, când zeci de gălăţeni s-au aşezat cu noaptea-n cap la cozi pentru a-şi plăti din prima zi impozitele şi taxele locale, aproximativ o sută de persoane au protestat în faţa Primăriei municipiului Galaţi, revoltate de majorarea impozitului pe autoturisme. "Mai tăiaţi şi de la voi, înainte de a lua şi pielea de pe noi!", au scandat oameni, furioşi pe situaţia creată de o decizie votată doar de consilierii locali PSD. Şi asta pentru că, pe lângă indexarea cu rata inflaţiei, a fost propusă o cotă de 50 la sută a impozitului pentru mijloacele de transport, amendament votat în mod viciat. În locul consilierului local PSD, Gheorghe Bezman, a votat o altă persoană.

Pe 18 ianuarie 2021, Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi a solicitat Tribunalului Galaţi - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal constatarea nulităţii absolute parţiale a hotărârii prin care au fost crescute obligaţiile fiscale ale gălăţenilor. Eugen Hristache, la acel moment prefectul judeţului Galaţi, a acuzat nelegalitatea articolului prin care s-a stabilit o cotă adiţională de 50 la sută, începȃnd cu anul 2021, la impozitul pentru autoturisme.

În urma acestui demers, aplicarea cotei adiţionale a fost suspendată până când instanţa se va pronunţa definitiv.

Potrivit datelor de pe portalul instanţelor, în dosarul înregistrat pe 19 ianuarie 2021, în care prefectul Eugen Hristache este reclamant, iar Consiliul Local al municipiului Galaţi este pârât, a fost stabilit primul termen de judecată. Şedinţa va avea loc pe 12 ianuarie 2022, la ora 10,00.

Dacă magistraţilor le-a luat un an pentru a stabili un termen de judecată, ne întrebăm cât va dura până la soluţionarea definitivă a cauzei...

Citit 5962 ori Ultima modificare Vineri, 03 Decembrie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.