Echipamente noi în spitalele gălățene

Echipamente noi în spitalele gălățene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, în ultima săptămână s-au făcut noi pași pentru a fi adus la Galați cel de-al doilea accelerator liniar de particule, un echipament de ultimă generație pentru tratarea cancerului. "În cadrul lucrărilor de amenajare a buncărului, a fost montată placa pe care va fi instalat noul accelerator. Este vorba despre un echipament de peste 800 de kilograme, care a fost deja încastrat în beton și care va susține un aparat medical de aproximativ două milioane de dolari", a precizat, recent, Costel Fotea.
De asemenea, la noul Ambulatoriu ce se amenajează la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost adus un echipament radiologic de ultimă generație, cu o valoare de aproape 1,3 milioane de lei, în cadrul acestei investiții cu fonduri europene de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului de Specialitate.
Nu în cele din urmă, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor a fost dotat cu echipamente moderne pentru detecția, semnalizarea și alarmarea în caz de incendiu, precum și pentru situațiile în care concentrația de oxigen este prea mare. Sistemul a fost deja pus în funcțiune, pentru siguranța pacienților și a personalului spitalului, iar investiția a fost realizată din bugetul propriu al CJ Galați.
Potrivit sursei menționate, au fost depuse deja spre evaluare, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mai multe proiecte pentru montarea și la celelalte spitale din Galați a unor sisteme complexe de detecție și avertizare în situații de urgență.

Citit 1732 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 02:44

2 comentarii

 • postat de Gigi
  Marți, 07 Decembrie 2021 09:42
  109.166.134.***
  Mulțumim, probabil va merge cum merge și CT-ul de la urgențe, de stă să adune praf că nu sunt posturi pentru medici radiologi și asistenți. De lăudat ne-am lăudat peste tot cu ce am făcut la UPU, în realitate ne-am ales cu un garaj și... Cam atât. Pacienții tot în container stau, paturile au rămas în același număr ca înainte, medicamente și materiale lipsă ca înainte...dar noi ne lăudăm. După aia tot personalul upu e de vină pentru toate nenorocirile, dar ei nu au pe ce să pună mâna ca să trateze oamenii, că lipsesc sau se dau cu porția până și cele mai banale lucruri precum mănuși și medicamente de bază. Să nu mai vorbim de "aparatură" care în cele mai multe cazuri nu merge, aparate de EKG care o data merg de 5 ori nu, tensiometre defecte, etc. Cu astea nu ne lăudăm, dom președinte.
  0
  6
  Raportează
 • postat de IonV
  Luni, 06 Decembrie 2021 16:42
  86.124.201.***
  Tot respectul pentru eforturile constante pe care le faceți, domnule președinte, pentru dotările instituțiilor sanitare ale orașului și județului!
  Ar fi însă cazul sa faceți totuși presiuni și pentru responsabilizarea factorului uman care activează în aceste instituții, îndeosebi cei din Spitalul Județean, au salarii respectabile raportat la media salarială a țării, rămâne să răspundă corespunzător și solicitărilor bolnavilor care ajung pe mâna lor. Am in vedere ultimele două evenimente nefericite, cu doua vieți tinere pierdute în hățișul nesimțirii și birocrației excesive, bărbatul de 46 de ani și studenta la medicină de 21 de ani!
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.