Echipamente noi în spitalele gălățene

Echipamente noi în spitalele gălățene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, în ultima săptămână s-au făcut noi pași pentru a fi adus la Galați cel de-al doilea accelerator liniar de particule, un echipament de ultimă generație pentru tratarea cancerului. "În cadrul lucrărilor de amenajare a buncărului, a fost montată placa pe care va fi instalat noul accelerator. Este vorba despre un echipament de peste 800 de kilograme, care a fost deja încastrat în beton și care va susține un aparat medical de aproximativ două milioane de dolari", a precizat, recent, Costel Fotea.

De asemenea, la noul Ambulatoriu ce se amenajează la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost adus un echipament radiologic de ultimă generație, cu o valoare de aproape 1,3 milioane de lei, în cadrul acestei investiții cu fonduri europene de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului de Specialitate.

Nu în cele din urmă, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor a fost dotat cu echipamente moderne pentru detecția, semnalizarea și alarmarea în caz de incendiu, precum și pentru situațiile în care concentrația de oxigen este prea mare. Sistemul a fost deja pus în funcțiune, pentru siguranța pacienților și a personalului spitalului, iar investiția a fost realizată din bugetul propriu al CJ Galați.

Potrivit sursei menționate, au fost depuse deja spre evaluare, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mai multe proiecte pentru montarea și la celelalte spitale din Galați a unor sisteme complexe de detecție și avertizare în situații de urgență.

Citit 1893 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.