Avem un nou sens giratoriu, facem şi drum. A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză
Foto: Anca Melinte

Avem un nou sens giratoriu, facem şi drum. A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

"Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri", aşa se numeşte, în contractul de lucrări, drumul pe care Primăria municipiului Galaţi ar fi trebuit să-l construiască prin curtea Poliţiei de Frontieră. Dar, după cinci ani şi jumătate de "eforturi", municipalitatea a rămas fără teren, iar din februarie stă la mâna Guvernului, aşteptând să i-l dea înapoi, pentru a se apuca de construit. În aceste condiţii, nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit o licitaţie lansată de Primăria Galaţi pentru servicii de proiectare "Arteră de legătură între bulevardul Marii Uniri şi bulevardul Dunărea" - faza studiu de fezabilitate.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Arteră de legătură între bulevardul Marii Uniri şi bulevardul Dunărea". Valoarea estimată a contractului este de 150.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 7 ianuarie 2022, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

"Municipiul Galați urmărește prin achiziția serviciilor de proiectare realizarea sistematizării pe verticală a zonei, prin crearea unei artere de legătură care să preia traficul de pe bulevardul Marii Uniri spre cartierul Micro 19, şi lărgirea carosabilului bulevardului Marii Uniri în zona Grădinii Botanice. Termenul de realizare a contractului este de patru luni", se arată în caietul de sarcini.

Cum Primăria municipiului Galaţi are deja în derulare, din 2019, un contract în valoare de 4.352.053 de lei fără TVA, cu asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp pentru "Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri", am solicitat municipalităţii să ne explice despre ce este vorba, respectiv, dacă prin acest nou proiect se renunţă la construcţia drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră, iar dacă nu, care este stadiul amenajării acestuia.

Ce spune administraţia locală

"Primăria municipiului Galați dorește amenajarea unei artere de legătură care să asigure circulația rutieră între bulevardul Marii Uniri și bulevardul Dunărea, zona sensului giratoriu nou înființat. Proiectul include lărgirea carosabilului la două benzi pe sens, pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Grădinii Botanice.

Investiția va descongestiona traficul în zonă, îngreunat în prezent, în special în orele de vârf, având în vedere amplasarea în apropierea unor cartiere dens populate și a unor puncte de interes precum Faleza Dunării, Punctul Trecere Bac, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", Complexul Muzeal de Științe ale Naturii "Răzvan Angheluță" sau Plaja "Dunărea".

Acest nou drum de acces va fi complementar drumului prin curtea Poliției de Frontieră, pentru care se așteaptă acum o nouă hotărâre de guvern, care să prelungească termenul pentru realizarea acestui obiectiv", ne-a comunicat Biroul de presă al administraţiei locale.

Până la urmă, pentru descongestionarea traficului, două artere de acces între două bulevarde intens circulate nu strică. Rămâne doar de văzut când se vor concretiza.

Citit 9962 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 11:49

8 comentarii

 • postat de paloma
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 23:51
  5.13.219.***
  Alta gutumaneala pentru galateni !!!...Va face legatura cu aeroportul !!! Merge de sarbatori !!!
  4
  3
  Raportează
 • postat de 4 benzi
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 15:07
  78.96.59.***
  Halal drum. Proiectul continua cu aceesi mare prosteala. Drumul de 4 benzi se izbeste inevitabil in cladirea din curtea Politiei de frontiera, si ricoseaza in 2 benzi. Nu am mai vazut asemenea aiureala. Practic isi pierde din utilitate.
  3
  13
  Raportează
 • postat de titi
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 14:22
  84.243.108.***
  Bun, bun, dar care este a doua varianta de amplasare a drumului de legatura dintre Bdul Marea Unire si Micro 20, in afara de drumul de legatura prin curtea Politiei de frontiera? Ca tot nu am inteles pe unde va trece al doilea drum de legatura dintre cele doua amplasamente existente? Pentru ca strada Victor Valcovici sau cum se numeste strada care pleaca de la Turn catre grupul de complexe comerciale Lidl, Kaufland, Altex, nu prea poate sa fie adus la doua benzi pe sens...
  5
  15
  Raportează
 • postat de Cer
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 12:38
  213.233.88.***
  Și nu asta este cea mai mare dovada ca au capete de capra?
  6
  36
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:51
  77.111.246.***
  Dar de la proiectantii aia nu se pot obtine și niste planse care sa poata fi publicate si pe care sa putem vedea si noi care, ce si cum?

  Dar vreo expozitie, cu dezbatere publica, cu opinia cetatenilor..., ceva, acolo, nimic?
  5
  39
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 07:17
  5.13.160.***
  FARA NUMAR, FARA NUMAR. Mult mai profitabil este in aceste vremuri sa detii o firma care intocmeste (POVESTI/ VISE) studii de fezabilitate care au o viata scurta si trebuiesc refacute decat sa detii o firma de constructii care bun/rau iese ceva pana la urma. Alti bani aruncati pe apa sambetei de marele vizionar din fruntea primariei. Intentia conteaza clarvazatorii din primarie impreuna cu aplaudacul/lipitorul de afise UBSD. Sa “ciupeasca” din curtea Gradinii Botanice si sa “largeasca drumul la doua benzi”, chiar sa mai construiasca un nou sens giratoriu la intersectia drumului de la bac cu Bulevardul Marii Uniri, în dreptul intrarii la Grădina Botanica. Acum PSD-ul a intrat la guvernare de ce nu iau aprobare sa inceapa lucrarile la drumul prin curtea Politiei de Frontiera ? Sau sunt mari interese imobiliare in zona ?
  6
  15
  Raportează
 • postat de Lola
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 06:30
  5.13.150.***
  Se vor concretiza, la pastele cailor, asa cum sunt concretizate toate proiectele ce ar putea scoate galatiul din prabusire….in rest, cat mai multe si noi taxe.
  7
  33
  Raportează
 • postat de Sorin Busila
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 06:03
  109.166.133.***
  Super... Bravo... Chiar era nevoie acuta de un sens giratoriu acolo... Dar care este sensul cu acest sens? Locuitorii din cartierul de lângă Metro trebuie sa mai meargă încă 2 km pana la Costi ca să se poată întoarce spre întrarea către ei.. Acolo trebuia un sens giratoriu... Dar știu... Nu apartine de Galati
  8
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.