A sosit şi ultimul tramvai

A sosit şi ultimul tramvai
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Primăria municipiului Galați anunţă că ultimul tramvai din lotul de opt, produse de Astra Vagoane Călători SA şi cumpărate cu fonduri europene, a fost livrat.

La fel ca mijloacele de transport care circulă deja pe traseul 7 sau sunt în probe, tramvaiul este model "Autentic", are o capacitate de 114 pasageri, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. Pe lângă podeaua joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, este prevăzut cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sistem de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing şi sistem de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.

Cele opt tramvaie sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km pe an şi are o durată de serviciu de 30 de ani.

Valoarea contractului de achiziție este de 44.680.000 de lei fără TVA, tramvaiele au venit etapizat în ultimele luni, iar patru dintre acestea au intrat în circulație din luna noiembrie.

Citit 2687 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.