"Devizul" parcării de la Județean a ajuns la peste 27 milioane de lei

"Devizul" parcării de la Județean a ajuns la peste 27 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Galați de marți, 21 decembrie, se află o nouă hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a proiectului tehnic în legătură cu realizarea obiectivului de investiţie de extindere pe verticală cu un nivel și heliport a parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei".
Inițiatorul proiectului de hotărâre motivează că, din cauza creșterii semnificative a prețurilor la materiale în anul 2021, proiectantul a procedat la actualizarea documentației economice a proiectului tehnic, păstrând în totalitate soluțiile tehnice aprobate anterior.
Se tratează astfel extinderea clădirii cu încă două niveluri, dorind a se obține un regim de înălțime D+P+1E+2Ep, care să cuprindă spațiile auxiliare aferente unei parcări, respectiv: parcaje, scări, case de scară, alei carosabile și pietonale la nivelul etajului 1 și platformă heliport, holuri, birouri personal, spații de depozitare, la nivelul etajului al doilea.
Astfel, valoarea totală a investiţiei ar urma să ajungă la circa 27,67 milioane de lei (inclusiv TVA) din care partea de cheltuieli C+M (construcții-montaj) se apropie de 24 milioane de lei.
Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean, majorarea fiind de peste șapte milioane de lei, față de ultima actualizare a valorii lucrărilor, aprobată prin hotărâre de consilierii județeni în luna mai a acestui an.
Heliportul se dorește a avea o suprafaţă de 400 de metri pătrați. Totodată, după finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean ar urma să ofere 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătrați. În plus, vor fi amenajate zece staţii de încărcare pentru maşini electrice.
Reamintim că prima etapă a acestei investiții, finanțate de CJ, a fost inaugurată la începutul lunii iunie a anului trecut, oferind, în prezent, 306 locuri de parcare, pe o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați.

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 01:13

3 comentarii

 • postat de anti spaga
  Marți, 21 Decembrie 2021 07:13
  62.231.94.***
  Firmele de la Piatra Neamt ,colaboratorii lui Fotea se pregatesc ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Terente
  Luni, 20 Decembrie 2021 23:07
  89.136.187.***
  De zece ani tot mosmondesc cu parcarea si heliportul. A ajuns la acest pret si inca va mai creste, datorita mafiei, nu datorita preturilor materialelor!
  Oamenii inca nu vad nimic, dar banii se duc pe apa sambetei; direct proportional cu promisiunile: ba ca va fi gata in 2015, ba mai fac un etaj, ba ca este covid, ba ca nu au muncitori, iote ca acum materialele. In timpul asta la Spitalul Sf. Apostol Andrei, se moare in draci, lumea nu beneficiaza de asistenta medicala corespunzatoare muntilor de bani ce se toaca pe acest obiectiv ce nu se mai termina!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 20 Decembrie 2021 12:52
  84.243.108.***
  Asta da parcare de 27 de milioane! Robineti de aur si colac secuiesc pentru contribuabili. Bravo! Felicitari! Felicitari! Bravo! Gogomanilor.....
  3
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.