"Devizul" parcării de la Județean a ajuns la peste 27 milioane de lei

"Devizul" parcării de la Județean a ajuns la peste 27 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Galați de marți, 21 decembrie, se află o nouă hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a proiectului tehnic în legătură cu realizarea obiectivului de investiţie de extindere pe verticală cu un nivel și heliport a parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei".

Inițiatorul proiectului de hotărâre motivează că, din cauza creșterii semnificative a prețurilor la materiale în anul 2021, proiectantul a procedat la actualizarea documentației economice a proiectului tehnic, păstrând în totalitate soluțiile tehnice aprobate anterior.

Se tratează astfel extinderea clădirii cu încă două niveluri, dorind a se obține un regim de înălțime D+P+1E+2Ep, care să cuprindă spațiile auxiliare aferente unei parcări, respectiv: parcaje, scări, case de scară, alei carosabile și pietonale la nivelul etajului 1 și platformă heliport, holuri, birouri personal, spații de depozitare, la nivelul etajului al doilea.

Astfel, valoarea totală a investiţiei ar urma să ajungă la circa 27,67 milioane de lei (inclusiv TVA) din care partea de cheltuieli C+M (construcții-montaj) se apropie de 24 milioane de lei.

Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean, majorarea fiind de peste șapte milioane de lei, față de ultima actualizare a valorii lucrărilor, aprobată prin hotărâre de consilierii județeni în luna mai a acestui an.

Heliportul se dorește a avea o suprafaţă de 400 de metri pătrați. Totodată, după finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean ar urma să ofere 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătrați. În plus, vor fi amenajate zece staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Reamintim că prima etapă a acestei investiții, finanțate de CJ, a fost inaugurată la începutul lunii iunie a anului trecut, oferind, în prezent, 306 locuri de parcare, pe o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați.

Citit 1853 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.