Peste 2,8 milioane de lei pentru teatrele gălățene

Peste 2,8 milioane de lei pentru teatrele gălățene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ședința de miercuri, 15 decembrie, Guvernul a aprobat o nouă hotărâre privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale (UAT) solicitante. 

Astfel, 61 teatre, opere şi filarmonici din 30 de județe au primit, în total, 132,407 milioane de lei, după cum a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Conform acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) vine din nou în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor din cadrul acestor instituții culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie, de către UAT-urile în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole și vin în sprijinul acestora, în condițiile în care finanțarea altor instituții de cultură din județe este asigurată din bugetul Ministerului Culturii.

În județul Galați, sumele repartizate depășesc 2,8 milioane de lei, în condițiile în care Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" a primit 1,562 milioane de lei, iar Teatrul Dramatic "Fani Tardini" peste 937.000 de lei. Pe lista afișată de MDLPA se mai află și Teatrul de Păpuși "Gulliver" din municipiul Galați, cu o alocare de 390.560 de lei.

Citit 930 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.