Depistarea cancerului de piele în stadiu incipient, la Galați

Depistarea cancerului de piele în stadiu incipient, la Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Spitalul de Boli Infecțioase Galați este singura unitate medicală din țară unde cancerul de piele, bolile inflamatoare, imunologice și degenerative se pot depista cu ajutorul unui tomograf în coerență optică, echipament ce folosește o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase de către medicii dermatologi, printr-o procedură non-invazivă.

"Acest nou tomograf de la Spitalul de Boli Infecțioase este unul de ultimă generație, pe care îl au în dotare puține centre din Europa. Folosește un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenții chirurgicale pentru a determina prezența celulelor canceroase la nivelul epidermei și se poate monitoriza și eficiența tratamentului.

Din păcate, în România a crescut în ultimii ani incidența cancerului de piele, iar medicii specialiști spun că în continuare acest tip de cancer este subdiagnosticat sau diagnosticat tardiv.

Odată cu acest nou aparat medical, Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost înființat recent și un centru de excelență în domeniul dermatologiei, are în dotare două echipamente medicale de ultimă generație pentru depistarea și monitorizarea cancerului de piele, care vor fi folosite simultan de către echipa coordonată de medicii Alin Laurențiu Tatu și Florin Bujoreanu", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați.

Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 743.155 de lei, fonduri europene atrase de către CJ, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Citit 1702 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.