Colinde, premii, onoare şi scandal la Consiliul Local

Colinde, premii, onoare şi scandal la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local din 2021 a însemnat un adevărat maraton, în care peste 90 de proiecte de hotărâre au fost supuse la vot. Întrunirea a început emoţionant, sub semnul colindelor şi al premierii performanţei, a dat în clocot la votarea noilor grile de salarii din administraţia locală şi s-a încheiat, festiv, cu o cupă de şampanie!

Colindele interpretate minunat de corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" şi de elevii Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” au făcut ca şedinţa Consiliului Local să înceapă într-o atmosferă de emoţie şi sărbătoare. A urmat un alt moment festiv: premierea cu câte 2.000 de lei a elevilor care au obţinut media zece la Bacalaureat - Bianca-Beatrice Eni și Mara-Diana Velea – şi, respectiv, media zece la Evaluarea Națională – Andreea Balmuș, Ioana-Cristina Căpriță, Diana-Georgiana Ciapă, Tonia-Alexandra Plesnecute, Marina-Irina Suvac.

Odată răsplătită performanţa elevilor, aleşii au avut parte de un alt moment solemn, decernarea titlurilor de „Cetățean de onoare al Municipiului Galați". Astfel, au primit trofeul "Cer plutitor", realizat de regretatul Sergiu Dumitrescu, poeta Florina Zaharia şi Mihai-Cristian Tâmpeanu, maestru emerit al sportului, multiplu campion și medaliat la competițiile de karate. Trofeul Cetăţeniei de Onoare acordat post-mortem profesorului Ionel Tămăşanu, unul dintre cei mai buni preparatori fizici din sportul românesc, a fost ridicat, cu emoţie, de fiica acestuia.

Dintre cele peste 90 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, cele mai fierbinţi s-au dovedit noile grile de salarizare. Dacă salariile de bază pentru căminele şi centrele sociale ale Primăriei au primit 18 voturi favorabile, iar cele pentru Centrul Financiar Creşe 24 de voturi „pentru”, grilele pentru Poliţia Locală, Ecosal şi Direcţia de Asistenţă Socială au primit doar 14 voturi. Iar noua grilă de salarizare din Primărie a fost adoptată cu numai 13 voturi „pentru”, toate PSD.

Acest fapt l-a făcut pe primarul Ionuţ Pucheanu să le ceară socoteală consilierilor: „Ce au cei de la Ecosal, Poliţia Locală şi din Primărie şi nu au cei de la Asistenţă şi Creşe? Ce au unii şi nu au ceilalţi? Unii sunt mai cu moţ? De ce unora trebuie să le crească salariile şi unora nu? Ăştia sunt mai proşti şi ăia-s mai deştepţi, vă rog frumos, o explicaţie!". Nu a primit un răspuns ferm, dar spiritele s-au calmat şi şedinţa s-a încheiat festiv cu şampanie.

Citit 4144 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 00:18

5 comentarii

 • postat de cetatean
  Luni, 27 Decembrie 2021 13:56
  136.255.148.***
  Dac sunt institutii de stat unde chiar se muncete , la primarie , este somnul vesnic. nimic nu se vede, doar salariile pe care le iau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CERCEL
  Luni, 27 Decembrie 2021 07:45
  136.255.148.***
  pentru ce le au crescut salariile?????? ce fac?????? cetatenii trebuie sa hotarasca asta. Iti este groaza sa mergi cu un act la primarie sau cu o prolema. ASTIA SUNT IN SLUJBA NOASTRA??????????????????? NOI II SLUJIM.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Păcălit de aleși
  Miercuri, 22 Decembrie 2021 21:17
  5.13.201.***
  Pun rămășag că ăștia se întâlnesc la un șpriț după ședințe?!?
  Aici se spurca și se spala la birt.
  Prost stituați pol îțic! ?
  4
  9
  Raportează
 • postat de dd
  Miercuri, 22 Decembrie 2021 18:38
  89.137.231.***
  Sunt altii care dupa 25 ani de munca au minim pe economie si oricum dupa plata facturilor si necesitatilor nu mai raman cu nimic. E corect ca sa fii slav in tara ta? Iar altii care conduc dar nu produc au 2000-3000 euro.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Vio
  Miercuri, 22 Decembrie 2021 05:42
  5.13.154.***
  Domnule Primar,ce au unii nu au altii , adica cei din Asistenta sociala/ ex : un contractual cu studii superioare si peste 30 ani de munca are un salariu nu mai mare de 2700 lei,vi se pare ca e ok ? Eu cred ca nu !
  3
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.