De pe 6 ianuarie, plata impozitelor pe ghiseul.ro şi la staţiile SelfPay

De pe 6 ianuarie, plata impozitelor pe ghiseul.ro şi la staţiile SelfPay
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Începând de joi, 6 ianuarie 2022, se pot plăti impozitele și taxele locale prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro și al stațiilor de plată SelfPay amplasate în hipermarketuri, benzinării, agenții CEC, magazine, anunţă Primăria Galaţi. Instituţia precizează că programul cu publicul la ghișeele Direcției de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galați se va relua pe 10 ianuarie 2022.

Pentru evitarea aglomerației, Primăria îi roagă pe contribuabili să utilizeze mijloacele electronice de plată și de comunicare.

„În vederea efectuării plăților prin intermediul stațiilor de plată SelfPay, codurile de bare necesare sunt înscrise în actele administrativ-fiscale comunicate prin poștă în cursul lunii decembrie 2021. Pentru a intra în posesia actelor administrativ-fiscale susmenționate, contribuabilii înștiințați (aproximativ 25.000) trebuie să se prezinte la oficiile poștale pentru a ridica plicurile expediate de către Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale”, precizează Primăria. Numai că asta presupune formarea de cozi şi aglomeraţie la oficiile poştale...

Conform Primăriei, declarațiile privind înregistrarea/radierea mijloacelor de transport persoane fizice se pot depune prin poștă sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din strada Domnească nr. 13, bloc L. Declarațiile privind înregistrarea/radierea imobilelor se pot depune prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Certificatele fiscale pentru persoane fizice se pot obține prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau pe e-mail prin transmiterea cererii-tip completate având atașată copia după actul de identitate sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din strada Domnească nr. 13, bloc L.

Citit 4616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.