Facilitățile Electrica pentru plata facturilor la energie, pe o pagină dedicată

Facilitățile Electrica pentru plata facturilor la energie, pe o pagină dedicată
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Compania Electrica Furnizare anunță că a creat o pagină dedicată informării cu privire la facilitățile acordate consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. Pagina oferă detalii cu privire la modul de acordare a facilităților aferente sezonului rece: plafonare, compensare, exceptare de la plată și măsuri de protecție a consumatorilor vulnerabili.

Având în vedere prevederile legale în vigoare, Electrica Furnizare anunță că a demarat o serie de optimizări ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidențierea în cadrul facturilor de energie a compensării, plafonării, exceptării de la plată și a măsurilor de protecție a consumatorilor vulnerabili.

„Astfel, deși facturile de energie electrică și gaze naturale emise de Electrica Furnizare aferente consumului realizat în intervalul noiembrie - decembrie 2021 nu conțin momentan mențiuni cu privire la plafonare, compensare, exceptare de la plată și măsurile de protecție a consumatorilor vulnerabili, compania își asigură clienții de faptul că vor beneficia de facilitățile prevăzute de lege pentru toată perioada de aplicare a acestora. Facilitățile neacordate de la începutul lunii noiembrie 2021 și până în prezent vor fi oferite clienților noștri, retroactiv și integral, după citirea echipamentelor de măsurare a energiei, odată cu regularizarea consumului pentru întreaga perioadă de aplicare a măsurilor de sprijin, respectiv noiembrie 2021 - martie 2022”, se arată într-un comunicat remis de companie.

Pentru a veni în sprijinul clienților, Electrica Furnizare a creat o pagină dedicată informării acestora, cu privire la facilitățile acordate consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. Pagina poate fi accesată la adresa: https://www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/.  

Pagina oferă, de fapt, răspunsuri la o serie de întrebări frecvente. De aici puteți afla, de exemplu, că perioada pentru care se acordă compensarea energiei electrice și a gazelor naturale este 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, pentru aceeași perioadă aplicându-se și plafonarea prețurilor. Tot de aici puteți afla modul în care poate fi identificată compensația în factură: este evidențiată cu semnul „minus” în fiecare factură/anexă a facturii de energie electrică sau gaze naturale emisă pentru perioada de consum noiembrie 2021 - martie 2022. Consumatorii pot afla de pe pagina Electrica Furnizare în ce condiții pot beneficia de scutirile de mai sus. Nu în ultimul rând, este explicat ce se întâmplă dacă în factura emisă în cursul lunii noiembrie nu sunt evidențiate aceste facilități.

Citit 5096 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.