Cine modernizează sistemul de iluminat public pe principalele artere

Cine modernizează sistemul de iluminat public pe principalele artere
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Asocierea RBX Electric Flash LED - ELBI Energy Projects a câștigat, potrivit datelor din portalul achizițiilor publice, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat public pe patru dintre principalele artere ale orașului. Este vorba despre bulevardul Marea Unire, strada Brăilei între Inelul de Rocadă (inclusiv) și bulevardul George Coșbuc, strada Navelor și bulevardul Oțelarilor între strada Brăilei și bulevardul Galați. Asocierea a fost, de altfel, singurul ofertant înscris în cadrul procedurii al cărei criteriu de atribuire a fost "cel mai bun raport calitate-preț".

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", investiția este finanțată prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.

"Principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat. Astfel, se vor monta 524 de aparate tip LED eficiente din punct de vedere al consumului de energie", a transmis Primăria Galați.

Prin acest proiect se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minimum 70 la sută și un iluminat de calitate.

Citit 2638 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.