Alte proiecte de infrastructură vor fi transferate la autoritățile locale

Alte proiecte de infrastructură vor fi transferate la autoritățile locale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră a fost ridicată, marți, din nou de către ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, într-o conferință la Călărași. Grindeanu s-a plâns că actuala companie de drumuri are prea multe proiecte în gestiune și că unele tipuri de proiecte ar trebui date spre implementare consiliilor județene.

"S-au făcut paşi importanţi în asocierea consiliilor judeţene Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi pentru drumul transregio de la Galaţi - Brăila la Călăraşi: Această asociere face parte din ceea ce am anunţat că doresc, s-au făcut paşi importanţi şi se vor face în perioada următoare. Lucrări de acest tip plus lucrări pentru variantele ocolitoare vreau ca Ministerul Transporturilor să le descentralizeze, să le dea către autorităţile locale", a declarat Sorin Grindeanu, potrivit news.ro.

Acesta a menţionat că "s-au făcut paşi importanţi", în aşa fel încât asocierea dintre cele patru județe să preia în gestiune ceea ce înseamnă drumul transregio. Grindeanu a mai spus că şi centura ocolitoare a municipiului Călăraşi va trece la administraţia locală, pentru ca aceasta să urmărească lucrările. "Experienţa de până acum ne-a arătat că este necesar acest pas important şi că poate fi o soluție pentru implementarea mai rapidă a unor proiecte", a adăugat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anunţat, de asemenea, că a discutat cu constructorul pasajului de la Drajna, al cărui termen de finalizare este, conform contractului cu CNAIR, anul 2023, însă firma gălățeană Arcada Company SA s-a angajat să îl termine înainte, respectiv la finalul acestui an.

Citit 1607 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.