Pensionarii pregătesc noi proteste

Pensionarii pregătesc noi proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Asociaţiei Pensionarilor din România – 2007 promit că nu vor uita gestul parlamentarilor gălăţeni PDL care, votând împotriva moţiunii de cenzură, au consfinţit tăierea pensiilor şi a salariilor. Dezamăgiţi, răguşiţi şi umiliţi, aşa s-au întors cei 17 vârstnici de la Parlament.

Prin vocea liderului Constantin Ciucă, Asociaţia Pensionarilor din România – 2007 a anunţat deja calendarul viitoarelor proteste care vor culmina cu un gest extrem – greva foamei.

„Toader, ca un leu în cuşcă”

Ziua în care au asistat pe viu la votul moţiunii de cenzură va rămâne întipărită în sufletele şi memoria pensionarilor.

Faptul că urmare a demersurilor deputatului PDL Mircea Toader au fost alungaţi din sala de plen a Parlamentului, plimbaţi şase etaje pe scări şi reprimiţi cu sprijinul deputaţilor gălăţeni Bogdan Ciucă şi Florin Pâslaru şi al intervenţiilor lui Victor Ponta şi Mircea Geoană le-a adâncit supărarea.

„Mircea Toader parcă era un leu în cuşcă. Nu stătea nici două minute pe scaun, se tot plimba pe la prezidiu. Roberta Anastase a plecat să mănânce şi să-şi schimbe lenjeria, pentru că transpirase, fără să se gândească la faptul că noi, sus, la balcon, nu aveam nici măcar un pahar cu apă!”

„Ne-a durut cel mai mult când am fost alungaţi din sală de către deputatul Toader. O să ţinem minte în 2012 când va avea nevoie de votul nostru”, a declarat Constantin Ciucă.

Scop drăcesc

Constantin Ciucă susţine că prin tăierea de 15 la sută a pensiilor şi de 25 la sută a salariilor bugetarilor nu va ieşi ţara din criză.

„Scopul lor nu este să scoată România din criză, ci să o îngroape. Scopul drăcesc este ca de la 1 ianuarie, când apare noua lege a pensiilor, punctul de pensie să nu fie de 730 de lei, ci de 622 de lei. Aşa ajungem cu o pensie medie de 600 de lei pe lună”.

„Aşa ceva nu se poate! Nu avem bani de medicamente, de întreţinere, de mâncare. Ca bunici, nu le putem oferi nepoţilor o ciocolată sau o îngheţată!”, s-a plâns Ciucă.

Proteste

Asociaţia Pensionarilor din România – 2007 a stabilit deja zilele de protest pentru săptămâna viitoare.

Pe 21 iunie, pensionarii gălăţeni vor picheta Palatul Cotroceni. Liderul europensionarilor, Cristea Toader, speră ca o delegaţie a vârstnicilor gălăţeni să fie primită de preşedintele Traian Băsescu.

În ziua de 24, când Curtea Constituţională va da verdictul asupra legitimităţii tăierilor de pensii şi salarii, Constantin Ciucă plănuieşte să picheteze sediul acestei înalte instituţii şi chiar să facă greva foamei acolo.

Pe 25 va avea loc o amplă acţiune de protest în Galaţi. „Vom picheta partidele, fie din opoziţie sau de la putere şi pentru fiecare partid în parte avem câte o surpriză. Vom arăta, printre altele, ce mănâncă parlamentarii şi ce îşi pot permite să mănânce pensionarii”.

„Pentru mine va fi prima zi de greva foamei  Voi face o cutie a milei şi voi strânge fondurile necesare pentru a ne deplasa la Parlamentul European să facem greva foamei. Banii nu vor fi nici pentru cazare sau mâncare, strict pentru deplasare. Nu vom pleca până nu vom fi primiţi la Comisie pentru a nu spune durerea”.

„Nu e constituţional să ne taie din pensii. Să nu uite Băsescu şi Boc şi acei parlamentari gălăţeni că noi am cotizat 40-50 de ani la bugetul statului – impozit, CAS, sănătate şomaj; că ei nu au gestionat aceşti bani cum trebuie, nu e vina noastră! Facem apel către toţi pensionarii să fim uniţi, să protestăm împreună, altfel va fi jale”, a punctat Constantin Ciucă.

Liderul Asociaţiei Pensionarilor din România – 2007, Constantin Ciucă, nu a făcut un secret din faptul că este unchiul deputatului PC Bogdan Ciucă.

După 40 de ani de muncă în construcţii – a muncit şi la ridicarea Casei Poporului – are o pensie de 913 lei, pentru care se judecă în instanţă cu Casa de Pensii deoarece nu i-a luat în calcul venitul întreg din munca pe şantiere, şi un apartament cu două camere în Ţiglina I.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.