Noi imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi (VIDEO)

Noi imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Construcţia drumului expres Brăila-Galaţi a fost surprinsă într-o nouă spectaculoasă filmare, de această dată nocturnă. Postat pe YouTube 4 februarie 2022, clipul a adunat peste 8.000 de vizualizări.

„Ritm excelent pe Drumul Expres Brăila-Galați”, afirmă, într-o postare pe Facebook şi  Asociația Pro Infrastructură, oferind ca argument o altă filmare cu drona.

„Mobilizarea ne dă speranțe că în 2023 vom circula pe cei 11 km”, afirmă Asociația Pro Infrastructură, reamintind că pentru acest obiectiv contractul a fost semnat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 15 aprilie 2021 cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL, firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

„Progresul este foarte bun în doar câteva luni de muncă, mai ales că vorbim de perioada cea mai puțin prielnică pentru șantiere. Constructorul a mutat aici zeci de utilaje, în special basculante, de pe Autostrada A3 Nădășelu-Zimbor, acolo unde ar sta nemișcate în zăpadă și noroi. Lângă Dunăre, însă, pare că a venit primăvara și vom avea un avans semnificativ la terasamente în februarie și martie, dacă vremea rămâne bună.

Dar suntem abia la început. Pe lângă nelipsitele rețele de utilități (în special linii electrice aeriene) care trebuie mutate și alte detalii tehnice și birocratice rămase de rezolvat (avize, pădure pe traseu), trebuie construită și o structură mamut mai lungă de 1,6 km, care include un viaduct peste o cale ferată, digul de protecție și un pod hobanat peste râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m”, subliniază Asociaţia Pro Infrastructură.

Citit 6807 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.