UPDATE Bloc pus la dispoziţie de Primăria Galaţi pentru refugiaţii ucraineni

UPDATE Bloc pus la dispoziţie de Primăria Galaţi pentru refugiaţii ucraineni
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Nu mai puţin de 34 de refugiați ucraineni au fost cazați, în ultimele ore, la blocul M11 din cartierul social din Micro 17, anunţă Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. Imobilul, care dispune de 48 de camere, este pus la dispoziţie de către administraţia locală celor care fug din calea războiului. „În continuare sunt așteptați alți 15 refugiați”, precizează municipalitatea.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, declarase încă de joi, 24 februarie 2022: "Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând".

Încă de atunci administraţia locală spunea că refugiaţii din Ucraina ar putea fi cazaţi în blocurile Primăriei sau în unităţi sportive, folosite, în 2020-2021, drept spaţii de carantină pentru persoanele cu COVID-19, dar şi în mai multe săli de sport şcolare. Totodată, dacă va fi cazul, autorităţile gălăţene sunt pregătite să amenajeze tabere mobile pe stadioanele Primăriei Galaţi şi ale Universităţii "Dunărea de Jos".

"Ajutăm refugiații ucraineni.
Foarte mulți oameni și-au părăsit casele din cauza războiului din Ucraina și au ajuns în aceste zile la Galați. Noi am cazat deja zeci de refugiați la blocul M11 din cartierul Micro 17, unde au fost bine primiți.
Va mulțumesc tuturor celor care vă implicați și ajutați în astfel de momente. Sunteți la înălțime! Continuăm să ajutăm", declară primarul Ionuț Pucheanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Detalii

Sursa foto, Facebook/pagina primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu

CITIȚI ȘI: Spațiu de joacă pentru copiii refugiați, la blocul M11

Citit 10075 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 20:40

2 comentarii

 • postat de Ajutati-i si pe galatenii saraci si batrani ...
  Luni, 28 Februarie 2022 07:16
  108.245.201.***
  Ar fi bine sa-i ajutam si pe galatenii nostri saraci, batranii care n-au bani de medicamente si facturile exagerate , da , sa-i ajutam si pe tinerii nostri care n-au unde sa locuiasca si au familii , sa le dam si lor aparatmente , nu numai pe straini ....
  11
  7
  Raportează
 • postat de rodax
  Duminică, 27 Februarie 2022 14:38
  92.83.34.***
  printre refugiati se afla si multi barbati tineri,care nu ar trebui sa fie aici.
  4
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.