Exproprierile pentru marea centură a Galaţiului, pe masa Guvernului

Exproprierile pentru marea centură a Galaţiului, pe masa Guvernului
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Proiectul Hotărârii de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Varianta de ocolire Galați" a fost supus aprobării miercuri, 16 martie, în şedinţa Cabinetului Nicolae-Ionel Ciucă. Documentul cuprinde amplasamentul lucrării, lista imobilelor proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza municipiului Galați și a localităților Şendreni, Smârdan şi Vânatori din județul Galaţi, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor. "Sumele individuale estimate de expropriator aferente despăgubirilor sunt în cuantum total de 23.831.000 de lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii", se precizează în document.

Reamintim că 4 aprilie 2022 este data de începere a obiectivului "Proiectare şi execuţie Varianta de Ocolire Galaţi", conform notificării transmise asocierii SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, cu care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat contractul de realizare a investiţiei.

Marea centură ocolitoare ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian și ar trebui să fie gata, conform ultimelor date din "Stadiul proiectelor de infrastructură", pe 26 august 2026. Contractul are o valoare de 705.282.636,69 de lei fără TVA.

Citit 7500 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.