Câţi bani de la bugetul local ar putea primi cluburile sportive din Galaţi
Foto: Marian Calestru

Câţi bani de la bugetul local ar putea primi cluburile sportive din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O sumă consistentă, de 2.600.000 de lei, ar putea fi alocată de la bugetul local al Galaţiului pentru Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oțelul Galaţi, în vreme ce finanţarea propusă pentru Asociaţia Clubul Sportiv United Galaţi - Clubul Sportiv Unit este de numai 1.010.00 de lei. Cel puţin aşa prevedeau, marţi dimineaţă, contractele de finanţare a structurilor sportive, ajunse spre avizare la comisiile Consiliului Local.

Primăria Galaţi a afişat, la finele săptămânii trecute, rezultatele procedurii de selecţie a dosarelor depuse de structurile sportive care au solicitat finanţare de la bugetul local pentru anul 2022. Potrivit documentului, 11 asociaţii sau cluburi sportive au fost admise. Proiectele de hotărâre privind finanţarea acestora şi sumele repartizate de la bugetul local au ajuns deja pe masa aleşilor locali şi vor fi supuse aprobării la şedinţa din această lună. Cu precizarea că sumele ar putea suferi modificări, vă prezentăm ce prevedea fiecare dintre contractele de finanţare supuse avizării aleşilor, marţi dimineaţă.

Cele mai consistente sume

Potrivit documentelor, Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oțelul Galaţi ar putea primi 2.600.000 de lei, pentru finanţarea acţiunilor/activităţilor din cadrul programului sportiv: "Promovare pentru Galaţi".
"Performanţă sportivă pentru municipiul Galaţi" este programul propus de Asociaţia Clubul Sportiv United Galaţi - Clubul Sportiv Unit Galaţi (echipa de futsal), pentru care municipalitatea repartizează 1.010.00 de lei.
O finanţare de 160.000 de lei ar urma să fie alocată Asociaţiei Clubul Sportiv Academia de Baschet Phoenix Galaţi pentru activităţile din cadrul programului sportiv "Şansa la Sport, Şansa la Viaţă".
Următoarea în topul finanţărilor este Asociaţia Fotbal Club Universitatea Galaţi, cu programul sportiv "Creștem fotbalul feminin gălățean" - 150.000 de lei de le bugetul local.
Pentru "Promovarea fotbalului de performanță la nivelul juniorilor", Asociaţia Clubul Sportiv Școala de Fotbal Oțelul Galaţi ar putea primi 100.000 de lei de la bugetul local.
Club Sportiv Siderurgistul Galaţi are o alocare de 25.000 de lei pentru "Dezvoltarea disciplinei sportive badminton în Galaţi".
"Dezvoltarea voleiului feminin gălăţean", programul propus de Clubul Sportiv Universitatea Galați, ar urma să beneficieze de o finanţare de 15.000 de lei.
Câte 10.000 de lei sunt alocate pentru patru structuri sportive: Asociaţia Fotbal Club Sorin Balaban Galaţi, cu programul "Fotbalul pentru copiii oraşului Galaţi", Asociaţia Club Sportiv Luceafărul Galaţi, cu programul sportiv "Joc și Performanță", Clubul Sportiv Şah Club Galaţi cu "Promovarea Şahului de Performanţă în Galaţi" şi Asociaţia Clubul Sportiv Smart Galaţi cu programul sportiv "SMART 2022".

"Suma ar fi ideală pentru performanţă"

Aflată în lupta pentru promovarea în Liga a II-a, pe care o duce de mai mulți ani, însă tot mai aproape odată cu venirea lui Dorinel Munteanu, Oțelul este structura cea mai "răsfățată" financiar de către municipalitate. "Suma de 26 miliarde de lei vechi ar fi ideală pentru ca activitatea clubului să meargă în continuare către pașii corecți de performanță", conform lui Dorinel Munteanu, managerul tehnic al clubului. "Suntem foarte mulțumiți, e o sumă de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele. Le mulțumim și pe această cale domnului primar și membrilor Consiliului Local, ne arată că sunt principalul sprijin al proiectului și ne motivează să ne îndeplinim obiectivele. Este îmbucurător că municipalitatea e alături de noi și se vede că cei din conducerea orașului își doresc ca fotbalul din Galați să revină acolo unde îi este locul", ne-a spus Dorinel Munteanu.
Oțelul se află pe primul loc în Liga a III-a (Seria a II-a), este calificată matematic în faza de play-off și are 13 puncte avans în cursa pentru participarea la barajele de promovare în Liga a II-a.

Citit 2576 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2022 00:16

4 comentarii

 • postat de rodax
  Miercuri, 23 Martie 2022 19:30
  92.83.34.***
  pentru echipa de hochei nu se da nimic?
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 23 Martie 2022 11:31
  86.124.202.***
  Ce bășcălie ! Promovare pentru Galați ! În ce fel promovează orașul o echipă de fotbal ? Suporterii din restul lumii se uită la meciuri de fotbal din campionatul sătesc unde joacă ce a mai rămas din echipa Combinatului și se hotărăsc subit să călătorească la Galați ? Curtea de conturi , de fapt Curțile de conturi din toată țara ce fac de atâția ani în condițiile în care finanțarea cluburilor sportive este interzisă prin lege ? De asta se face curățenie în oraș doar cu ocazia venirii primăverii, de exemplu ? De asta locuiesc ca în lumea a 5 a în Galați , să poată plăti Primăria din bani publici salariile la toți pensații care nu rezistă nici 60 minute pe teren din cele 90 ? Trecând peste golănia aferentă, fotbalul este un sport în primul rând , îți trebuie condiție fizică pentru a-l practica, printre altele, dar asta e altă discuție. Întrebarea e, de ce din bani publici ?
  7
  6
  Raportează
 • postat de Cpr
  Miercuri, 23 Martie 2022 09:52
  165.225.200.***
  United Galati merita mai mult tot timpul fiind in top!
  3
  5
  Raportează
 • postat de andrei
  Miercuri, 23 Martie 2022 07:28
  217.63.67.***
  primaria face specula cu salile de sport si taxeaza copiii galatenilor cu sume consistente lunar, in timp ce arunca cu banii pe salarii de sefi de cluburi si jucatori profesionisti!
  7
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.