Studiu de circulaţie pentru Faleza Dunării
Foto: Marian Calestru

Studiu de circulaţie pentru Faleza Dunării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Până pe 18 aprilie 2022, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea proiectanţilor interesaţi să elaboreze studiul de circulaţie aferent actualizării Planului Urbanistic Zonal Faleza Dunării Galaţi. În documentaţia licitaţiei se aminteşte că acest plan urbanistic (PUZ) a fost aprobat de Consiliul Local în februarie 2015: „O nouă viziune de dezvoltare a spaţiului Falezei Dunării impune actualizarea PUZ-ului, respectiv, actualizarea reglementărilor urbanistice în vederea punerii în valoare a frontului de apă, în corelare cu tendinţele de dezvoltare ale oraşului şi cu noile soluţii urbanistice”, argumentează Primăria.
Studiul dorit de municipalitate vizează „analiza situaţiei existente din punct de vedere al circulaţiei şi transporturilor în două subzone - Faleza Dunării și Valea Țiglinei. Studiul va propune soluţii de rezolvare a deficienţelor şi soluții de adaptare a circulaţiei la exigenţele de reprezentativitate şi funcţionalitate a falezei. De asemenea, prin acest studiu se vor identifica soluții pentru organizarea circulaţiei şi transporturilor, creşterea siguranţei participanţilor la trafic şi valorificarea potenţialului zonei falezei”, ne-a explicat Biroul de presă al Primăriei.
Valoarea estimată a contractului este de 95.500 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”.

Citit 3497 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 00:16

1 comentariu

 • postat de Plimbare pe Faleza
  Marți, 05 Aprilie 2022 16:21
  86.35.208.***
  Ca intr-o plimbare... de 1 miliard de lei...sa numaram "din ochi" cate masini trec, sa visam la niste poduri suspendate peste "Valea Tiglinei" care sa lege niste "zone", sa ne dam cu parerea (pe bani) despre cum decurge ACUM traficul...pai noi galatenii zicem ca decurge bine...ca ar trebui consolidata Faleza si lasata galatenilor de tot soiul, inclusiv "nedoritilor" soferi, daca te uiti la MUNTII de ciment care DENIVELEAZA carosabilul cand ti-e lumea mai draga...cred ca un Tristan Tzara( dupa nume sigur era galatean, macar in suflet!), sau un Urmuz ceva, ar putea propune CL vreo 10 studii de circulatia schiorilor iarna pe Faleza, cu circulatia...oprita de tot! De cum sa visam la un telescaun de la Biserica Sf.Cassian in ambele sensuri...cu tunuri de zapada... cu statiune de schi, cu partii de 3 km +1 km pana la bac, serpuit, in sens invers...ce mai! Oras mare si infloritor, cu cea mai mare intindere de bazine de recreere vara si cu schi pe Faleza Superioara iarna! Pana dincolo de Palatul Navigatiei...monument istoric, sa delecteze pana la extaz turistii straini! Nu mai zic de un pod subteran pe sub Dunare...n-ar strica! La asa megalomanii, se insira ca margelele pe ata orice IDEE are ORICINE care vorba lui Eminescu "din coada au sa sune"...pe bani, sa nu uiti Darie!
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.