Primăria Galaţi a câştigat definitiv procesul privind Parcul Industrial. Decizia instanţei supreme

Primăria Galaţi a câştigat definitiv procesul privind Parcul Industrial. Decizia instanţei supreme
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul prin care a cerut judecătorilor să constate nulitatea absolută a contractului prin care firma VVK Euro Tehnologic SRL din Galaţi a pus mâna pe Parcul Industrial. Instanţa supremă a respins ca nefondat recursul declarat de firma respectivă împotriva deciziei Curţii de Apel Galaţi care, de asemenea, dăduse dreptate municipalităţii. 

„Astăzi, pot anunţa că am câştigat procesul care a durat patru-cinci ani, şi putem spune că Parcul Industrial, în momentul acesta, poate fi utilizat la întreaga lui valoare. Dacă nu ştiaţi, fostul director a încheiat - cu de la dumnealui putere - un contract cu o entitate care nu a făcut absolut nimic, doar ne-a încurcat. A durat cinci ani şi să desfiinţăm contractul ca să putem să oferim celor ce doresc suprafeţe de teren. Astăzi, a fost respins definitiv recursul societăţii respective. Prin urmare, vom putea dispune de 23 de hectare de teren, cu infrastructura creată, mai bună sau mai puţin bună, că între timp s-a mai deteriorat că au trecut anii neutilizându-se”, a anunţat primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu în emisiunea „La Sud prin Sud-Est”, proiect Lider FM – DC News.

Istoria, pe scurt

Reamintim, pe scurt, că istoria acestui litigiu a început în ianuarie 2017, când, prin hotărârea Consiliului Local, suprafaţa Parcului Industrial a fost diminuată cu 16,8 hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american ar fi fost interesat să investească. Hotărârea prin care s-a micşorat Parcul Industrial a fost contestată în instanţă de firma VVK Euro Tehnologic, pe motiv că are un contract de cesiune a unor drepturi de folosinţă şi superficie, pe 42 de ani, pe întreaga suprafaţă a parcului. Contractul fusese semnat pe 25 aprilie 2017, după votul aleşilor, cu SC Industrial Parc SRL. Judecata procesului deschis de VVK a fost suspendată până la soluţionarea definitivă a dosarului în care Primăria Galaţi a cerut instanţei să constate nulitatea absolută a contractului prin care VVK a pus mâna pe Parcul Industrial.

În martie 2019, magistraţii Tribunalului Galaţi au respins acţiunea Primăriei, dar în octombrie 2019, Curtea de Apel Galaţi a anulat această sentinţă şi a retrimis-o la aceeași instanță pentru judecarea fondului. În noiembrie 2020, Tribunalul s-a pronunţat în favoarea Primăriei, dar sentinţa a fost atacată atât de municipalitate, cât şi de VVK. În martie 2021, Curtea de Apel Galaţi a respins ca neîntemeiat apelul VVK şi a dat dreptate Primăriei. Această decizie a fost atacată cu recurs de VVK la Înalta Curte care, iată, a dat dreptate municipalităţii.

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-pârâtă VVK Euro Tehnologic SRL GALAŢI împotriva deciziei nr. 91/2021 din 24 martie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi – Secţia a II-a Civilă. Obligă recurenta-pârâtă VVK Euro Tehnologic SRL GALAŢI la plata sumei de 799,89 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimatul-reclamant Municipiul Galaţi. Definitivă”, se arată pe portalul instanţei supreme.

 

Citit 7795 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.