Du-te - vino cu sensurile unice, pe o stradă din buricul târgului. Războiul petițiilor
Foto: Marian Calestru

Du-te - vino cu sensurile unice, pe o stradă din buricul târgului. Războiul petițiilor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Zeci de artere mici din municipiul Galați au fost transformate, în urmă cu circa patru ani, în străzi cu sens unic, chipurile pentru fluidizarea circulației și evitarea ambuteiajelor. Decizia nu i-a bulversat doar pe șoferi, ci a născut și multe controverse în rândul riveranilor. Asta a făcut ca unele dintre străduțele lovite de "blestemul" sensului unic să fie readuse la vechiul statut.

Una dintre zecile de artere care în ultimii ani au dobândit statutul de stradă cu sens unic a fost strada Smârdan, situată în centrul orașului, care face legătura între aglomerata Alexandru Cernat și strada Brăilei, în intersecția de la Trei Star. Aparent lipsită de mare importanță și folosită mai mult de riverani și de cei care vor scurteze drumul, strada Smârdan a făcut obiectul mai multor contestații.

S-au format două tabere: cei mulțumiți de transformarea în sens unic, care permitea circulația mașinilor doar pe sensul de urcare și mai elibera astfel străduța de aglomerație, și cei deranjați că trebuiau să înconjoare câteva sute de metri ca să ajungă acasă. Aceștia din urmă au și avut câștig de cauză în urma demersurilor făcute la Primărie, care a decis revenirea la regimul anterior, circulația pe două sensuri.

Situația de "la loc comanda" nu este pe placul celorlalți, care au luat la rândul lor problema în mâini și au înaintat municipalității o solicitare prin care cer ca Smârdan să fie din nou restricționată circulației pe sensul de coborâre. "Strada e îngustă, nu e lungă și sunt mașini parcate pe ambele părți. Dacă se circulă pe două sensuri, e foarte aglomerat, plus că sunt unii care coboară în viteză și pericolul e mare. Vrem să fie din nou sens unic, cum s-a stabilit inițial", ne-a spus un gălățean care locuiește pe strada amintită. Omul a și făcut solicitare în acest sens și a primit răspuns favorabil. E drept, asta se întâmpla în luna septembrie a anului trecut, până la acest moment nefiind luată nicio măsură concretă în acest sens.

"Stabilirea sensului unic și implementarea efectivă a măsurii sunt procese care necesită timp. Problema se află pe masa Comisiei de Siguranță a Circulației. După parcurgerea pașilor legali, se va trece la implementarea deciziei și strada Smârdan va redeveni cu sens unic", a fost răspunsul pe care l-am primit din partea Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 4174 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.