Prelungirea sistemului inteligent de management al traficului, la vot

Prelungirea sistemului inteligent de management al traficului, la vot
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un proiect de hotărâre privind finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență a extinderii sistemului inteligent de management al traficului va fi supus votului aleșilor locali, convocați astăzi în ședință extraordinară. Este vorba, așa cum ați mai putut citi în "Viața liberă", despre includerea intersecțiilor aflate pe artera Traian (pe segmentul cuprins între strada Tecuci și strada Cetățianu Ioan) din municipiul Galați.

"Sistemul de management al traficului a fost operaționalizat în 2016 și, la acest moment, este tot mai evident faptul că, pentru obținerea unor date de trafic care să fie cât mai apropiate de situația din teren și să constituie și un instrument obiectiv de analiză pentru deciziile privind organizarea circulației în municipiul Galați, se impune suplimentarea numărului de intersecții acoperite. Una dintre străzile principale care asigură axa nord-sud a municipiului Galați este strada Traian. În lipsa unei semaforizări adecvate, fluența traficului de pe străzile adiacente și, implicit, deplasarea fluidă pe strada Traian sunt îngreunate", se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului de extindere se ridică la 5.291.902 de lei fără TVA la care se adaugă TVA în valoare de 1.005.461 de lei. Municipiul Galați se angajează să finanțeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului.

Citit 804 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 12:02

3 comentarii

 • postat de Semafoare inteligente
  Miercuri, 04 Mai 2022 08:11
  86.34.187.***
  Poate stie cineva ce s-a intamplat cu sistemul inteligent de pe Coșbuc. Nu mai sunt sincronizate semafoarele de peste 1 luna de zile dinspre tribunal catre Patinoar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 03 Mai 2022 14:30
  5.13.158.***
  Nu aveti ce face cu banii ?
  0
  4
  Raportează
 • postat de pieton
  Marți, 03 Mai 2022 13:55
  86.124.202.***
  Sistem inteligent ? Care sistem inteligent ? Unde exista asa ceva in Galati ? Eu stiu ca s-au pus niste butoane galbene care schimba culoarea semaforului dupa vreo 15 minute de asteptare, de albesti la cap de atata asteptare.. Apoi trebuie sa o iei la fuga sa ajungi pe trotuarul celalalt pentru ca altfel te prinde din nou culoarea rosie prin mijlocul strazii . Aia e inteligenta ? Sunt bani sifonati in buzunarul lor nu pentru ,,inteligenta,, orasului .
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.