Panouri fotovoltaice în stațiile de epurare ale Apă Canal

Panouri fotovoltaice în stațiile de epurare ale Apă Canal
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Operatorul regional Apă Canal continuă amplasarea de panouri fotovoltaice în stațiile sale de epurare de pe raza județului Galați, în cadrul unui proiect de 10,2 milioane de lei, finanţat din surse proprii. Aceste investiții fac parte din programul de sustenabilitate al companiei, "în situația economică actuală, de creștere accelerată a prețului energiei electrice", precizează Apă Canal, care este unul dintre marii consumatori de energie gălățeni.

Astfel, panouri fotovoltaice se vor monta în stațiile de epurare Galați, Liești, Pechea și Tecuci, la Uzina de Apă Galați, la puțurile de pompare de la Vadu Roșca, la Stația de Pompare Șerbești și la sediul central al Apă Canal.

În martie 2022 au început lucrările de execuție pentru investiția de la Șerbești, iar în aprilie au demarat lucrările și la parcul fotovoltaic de la Stația de Epurare Galați.

Apă Canal reamintește că, la sfârșitul anului 2020, a finalizat proiectul-pilot, însemnând un parc fotovoltaic în incinta Stației de Repompare Șerbești (sat Traian, comuna Braniștea), în valoare de 485.000 de lei.

Citit 1713 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.