Gălățenii, întrebați despre calitatea și eficiența transportului public

Gălățenii, întrebați despre calitatea și eficiența transportului public
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

„Ați fi dispus să plătiți mai mult pe bilet pentru mijloace de transport mai frecvente?”, „Cât de des mijloacele de transport nu respectă orarul de plecare de la capăt de linie?”, „Cum apreciați calitatea și eficiența serviciilor de transport public actuale din Municipiul Galați?”. Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care sunt invitați să răspundă gălățenii, în cadrul unui chestionar publicat pe portalul Primăriei Galați.

Un „Chestionar referitor la Strategia privind transportul public în Municipiul Galați pentru perioada 2021-2027” a fost publicat pe portalul Primăriei Galați. Autoritățile precizează că, în acest moment, se elaborează Strategia privind transportul public pentru perioada 2021-2027.

„Opinia dumneavoastră, exprimată prin răspunsurile la întrebările de mai jos, poate influența deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în Municipiul Galați, motiv pentru care vă rugăm să completați chestionarul urmând link-ul https://forms.gle/YwrHRj4tovymqJYC7. Vom ține cont de răspunsurile și sugestiile dumneavoastră pentru îmbunătățirea transportului public în municipiul Galați”, precizează municipalitatea în anunț.

Timpul de completare nu depășește 5-10 minute, iar întrebările sunt interesante.

De pildă, veți fi întrebat, în perspectiva modernizării transportului public, care mijloc de transport considerați că trebuie dezvoltat în mod prioritar: autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele.

De asemenea, având în vedere necesitatea reducerii poluării și fluidizării traficului în Municipiul Galați, sunteți chestionat dacă ați fi dispus să renunțați la folosirea autovehiculului personal, în situația în care transportul public ar satisface standardele și nevoile dvs.

Nu lipsesc invitația de a menționa trei aspecte pozitive și trei aspecte deficitare ale transportului public în Municipiul Galați. Nu lipsesc nici întrebări legate de benzi speciale pentru transportul public, transportul cu taxi, ridicarea autoturismelor parcate pe trotuar și taxarea autoturismelor în zona centrală a orașului.

La final, sunteți invitat să enumerați cinci sugestii concrete care pot conduce la îmbunătățirea transportului public.

Citit 7095 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.