Primăria Galați își caută un nou arhitect-șef

Primăria Galați își caută un nou arhitect-șef
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcției de arhitect-șef al municipiului Galați, după ce, din luna februarie a acestui an, arhitectul Dragoş Horia Buhociu a fost detaşat, pe o perioadă limitată, la Ministerul Dezvoltării.

În anunțul postat pe portalul propriu, Primăria detaliază condițiile pe care candidații la postul de arhitect-șef al orașului trebuie să le îndeplinească. În primul rând, se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă de: arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licență și master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului și amenajarea teritoriului conform prevederilor art. 361 lit. a din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul. De asemenea, trebuie să aibă vechime de minimum șapte ani în specialitatea studiilor superioare de lungă durată.
Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Primăriei, până pe 20 iunie 2022. Proba scrisă este programată pe 1 iulie și va fi urmată, în cel mult cinci zile, de interviu.
Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", în februarie 2022, arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Dragoş Horia Buhociu, a fost detaşat, pe o perioadă limitată, la Ministerul Dezvoltării. Aici ocupă funcţia de director şi se ocupă de rezolvarea problemelor ce ţin de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La acel moment, Primăria municipiului Galaţi ne-a dat asigurări că detaşarea nu afectează cu nimic activitatea instituţiei Arhitect-Şef din cadrul administraţiei locale. Ulterior, o parte dintre atribuţiile funcţiei publice de conducere de arhitect-şef i-au fost delegate Adrianei Blaga, inginer de profesie, cu studii postuniversitare de urbanism la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti.

Citit 2144 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 23:05

3 comentarii

 • postat de Platitor de Taxe
  Miercuri, 01 Iunie 2022 07:48
  5.13.137.***
  Pana nu scapa de Capusele si Taunii din birourile primariei ,...daunatori datorita carora nu poti scoate o autorizatie de contructie mai devreme de 1 an fara spaga ...si asta cu alergatura chin si bani multi ...nu conteaza pe cine o sa puna arhitect sef ...ca altceva decat sa mai suga un politruc niste bani nu se intampla
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 31 Mai 2022 09:28
  86.34.187.***
  Pai nu mai facem noi o detasare? Forta Detasarilor! Nu doar PNL poate!
  0
  5
  Raportează
 • postat de magis
  Marți, 31 Mai 2022 09:24
  89.121.200.***
  Si sa fie un arhitect tot ca astia de pina acum, care omorira arhitectura orasului? Care au lasat sa fie amestecate cladiri moderne printre cladiri de epoca, cladiri cu x etaje printre case pe pamint, cladiri inalte construite pe strazi inguste, samd?
  Tot arhitecti dintr-astia in capul carora arhitectura urbana inseamna betoane, betoane, betoane?
  Si eventual tot vreun atirnator de partid, ideal cu diploma luata "la distanta"?
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.