Absurd de Galați. Aleșii locali, discriminați de noul regulament al cetățeniei de onoare
Foto: Marian Calestru

Absurd de Galați. Aleșii locali, discriminați de noul regulament al cetățeniei de onoare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Bun găsit în Galațiul situațiilor absurde pe care autoritățile locale ori se fac că nu le văd, ori le întrețin de-a dreptul. Cum ar fi, de pildă, o discriminare între consilierii locali aflați la primul mandat și cei cu cel puțin două mandate, în privința susținerii viitorilor Cetățeni de Onoare ai Galațiului.

Un nou regulament privind acordarea titlului de "Cetățean de Onoare al Municipiului Galați" a ajuns pe masa aleșilor locali. Între noi fie vorba, orașul are deja o "colecție" de regulamente pe baza cărora se acordă acest titlu, pentru că aproape în fiecare an apare unul nou-nouț.

"Titlul de «Cetățean de Onoare» reprezintă cea mai înaltă distincție civică, ce recompensează talentul și serviciile deosebite ale unei persoane române sau străine și este acordat de Consiliul Local al municipiului Galați", se arată în noul regulament. Ceea ce ne-a atras atenția este prevederea cuprinsă în capitolul dedicat actelor necesare pe care trebuie să le cuprindă dosarul viitorului Cetățean de Onoare. Pe lângă declarația de acceptare a acestei distincții, act de identitate, Curriculum Vitae, se cer "Recomandările a minimum doi consilieri locali care au exercitat cel puțin 2 mandate în cadrul Consiliului Local Galați".

Concret, această prevedere îi exclude din start pe toți consilierii PNL, USR PLUS și PACT, aflați la primul mandat, ba chiar și pe zece dintre consilierii PSD, care fie sunt "debutanți", fie nu au un mandat anterior complet. În schimb, toți acești aleși care nu pot susține un Cetățean de Onoare trebuie să voteze acordarea respectivului titlu. Pentru că propunerile se dezbat în plenul Consiliului Local Galați, iar propunerile respinse nu pot fi reintroduse în dezbatere în același an calendaristic.

Suntem curioși să aflăm ce argument a stat la baza unui motiv de discriminare între aleși, dar mai ales cum vor reacționa consilierii în plenul ședinței.

Citit 3873 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.